Adrian Streinu-Cercel, semnal de alarmă: „Coronavirusul se ascunde în praf și mizerie”. Cum trebuie purtată masca, de la 15 mai

Publicat: 05/05/2020 | 07:35

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a tras un semnal de alarmă cu privire la noul coronavirus! Managerul Institutului Matei Balș este de părere că virusul COVID-19 se ascunde în praf și mizerie și de aceea este foarte important ca străzile să fie extrem de bine curățate în această perioadă, pentru a se evita răspândirea acestuia. 

Streinu-Cercel a mărturisit că le-a sugerat autorităților să spele străzile, întrucât noul coronavirus se ascunde în praf și mizerie, iar în acest mod s-ar putea evita răspândirea acestuia.

„Cea mai mare nevoie o reprezintă nevoia de calm şi de linişte. E o bătălie foarte complicată, mai ales că acest virus parşiv se ascunde în praf şi mizerie. Am rugat autorităţile locale să spele străzi, parcuri pentru că acolo se ascunde virusul”, a precizat specialistul. Streinu-Cercel a adăugat faptul că masca trebuie purtată cu atenție și trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

REACȚIE. CTP: „Dl. premier a făcut un Guv-id show. De pe 15 mai trecem din plan secund în linia întâi

De asemenea, specialiștii spun că talpa pantofilor este extrem de periculoasă în această perioadă, așa că trebuie să fim cu mare băgare de seamă, căci putem aduce virusul în casă numai pășind cu pantofii contaminați în interiorul locuinței. Pentru a se evita acest lucru, specialiștii ne sfătuiesc să punem clor pe preșul de la intrare în casă și să ne curățăm foarte bine încălțămintea.

Stropeşte covorul de la intrare cu o soluţie care conţine clor, șterge-te bine pe picioare pe covorul imbibat cu clor, înainte să intri în casă, intră, lasă pantofii la uşă, pe un alt covor stropit cu clor” spun aceștia.