Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după ce a fost demis de ministrul Sănătății: ”Să facă ce vor, să fie de capul lor…”

Publicat: 23/04/2020 | 19:10

Medicul Adrian Streinu-Cercel a ”tulburat apele” în această perioadă de criză medicală fără precedent, iar Nelu Tătaru – ministrul Sănătății – a anunțat demiterea sa de la conducerea comisiei științifice anti-COVID după ce a vorbit despre izolarea la domiciliu a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. 

Nelu Tătaru nu a fost de acord cu o astfel de propunere care ar fi avut valabilitate timp de 3 luni de zile, iar Adrian Streinu-Cercel va fi înlocuit de Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

„Domnul profesor Streinu Cercel era membru al Comisiei speciale anti-COVID. Era chiar președintele comisiei. Avem discuții, sunt propuneri, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul. De asta am spus că gândim la oportunități, protejăm persoanele vârstnice, dar nu pot fi de acord cu ce a spus. Apariția acelui „plan de vacanță” nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri. Decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. Nu mai este președintele comisiei științifice la nivelul ministerului și nici nu mai face parte din această comisie. În locul domnului Streinu-Cercel, în comisie va intra doamna Adriana Pistol de la Institutul Național de Sănătate Publică”, a anunțat Nelu Tătaru.

(CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR: ”A FOST UN SISTEM SANITAR NEPREGĂTIT, CU STOCURI ZERO ÎN LUPTA CU UN DUŞMAN NECUNOSCUT”)

Adrian Streinu-Cercel: ”… să se ducă toți în bula lor”

Demiterea de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății l-a nemulțumit pe Adrian Streinu-Cercel, acesta având o primă reacție materializată prin doar câteva cuvinte. Medicul spune că trebuie să fac toți exact ceea ce vor și să se ducă… în ”bula” lor. Rămâne de văzut dacă, după această primă declarație, medicul Cercel va interveni și cu explicații sau argumente suplimentare prin care să conteste decizia luată astăzi de ministrul Sănătății.

„Să facă ce vor, să fie de capul lor și să se ducă toți în bula lor”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, informează huff.ro.

„A apărut o idee care a dus la foarte multă neliniște și vreau să vă spun clar cum stăm aici. Într-un astfel de plan, cineva propunea, de exemplu, o măsură aberantă – aberantă, altfel nu pot să-i spun – cum că persoanele peste 65 de ani să fie carantinate, ba chiar să fie luate de acasă și duse în anumite zone de carantină. Dragii mei, așa ceva nu se întâmpla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, o societate care se protejează în cazul epidemiei, dar în niciun caz nu venim cu astfel de măsuri totalitare, altfel n-aș putea să le spun! Deci, persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă, să vă ducă în carantină! Nu vine nimeni să vă impună lucruri inumane!”, a declarat și președintele Klaus Iohannis, marți, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, cu referire la propunerile lui Adrian Streinu-Cercel.

(VEZI ȘI AICI: GABRIELA FIREA, REACȚIE CIUDATĂ DUPĂ DEMITEREA LUI STREINU-CERCEL: „ÎN FOND, CU CE A GREȘIT? ESTE UN MEDIC NEÎNDREPTĂȚIT!”)