Adrian Năstase este în doliu. O persoană dragă lui s-a stins din viață

Publicat: 11/12/2020 | 10:36

 

Adrian Năstase trece prin clipe grele după ce un pun prieten de-ai lui s-a stins din viață. 

Fostul premier al României a postat un mesaj pe blogul său, în care anunță trecerea în neființă a lui Gheorghe Lupeș. Una dintre persoanele cu care a lucrat timp de mai mulți ani și care  a fost “un promotor al unei diplomaţii profesioniste”.

„A murit Gheorghe Lupes, un distins diplomat cu care am lucrat, ani la rândul, în Ministerul de externe şi, ulterior, în Casa Titulescu. Dumnezeu să-l odihnească!

Adaug şi comunicatul Fundaţiei Europene Titulescu:

‘Fundația Europeană Titulescu anunță, cu profund regret, trecerea în neființă a domnului Gheorghe Lupeș, Secretar executiv al Asociației de drept internațional și relații internaționale (A.D.I.R.I.).

Diplomat de carieră, Gheorghe Lupeș s-a născut la 23 decembrie 1940, în localitatea Poduri, jud. Bacău. A fost absolvent al Institutului Politehnic din București. A urmat cursuri postuniversitare de relații internaționale și comerț exterior. În 1965, a intrat în Ministerul afacerilor externe și a activat în misiuni diplomatice la Belgrad, Washington, Lusaka, Harare și Bratislava.

Între 1990 – 1992 a condus Direcția Africa din cadrul ministerului. În 1994 a fost numit consul general al României la New York. În 2007 a fost ales Secretar executiv al A.D.I.R.I. A fost un bun cunoscător al limbilor engleză, franceză, sârbo-croată și rusă și a publicat numeroase articole pe teme de relații internaționale. În cadrul reuniunilor săptămânale ale Asociației pe care a coordonat-o în ultimii ani, a inițiat dezbateri privind subiectele de actualitate ale lumii contemporane. A fost un promotor activ al unei diplomații profesioniste, implicate și competente.

Fundația Europeană Titulescu transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”, a fost mesajul postat de Adrian Năstase.

CITEȘTE ȘI:” COSTEL CORDUNEANU ȘI-A DAT ÎN JUDECATĂ FOSTA NEVASTĂ! VREA ÎMPĂRȚIREA AVERII

Adrian Năstase s-a retras din viața publică

Odată cu decizia judecătorilor de a fi încarcerat, Adrian Năstase a luat decizia de a se retrage din viața publică. Fostul premier al României își petrece timpul alături de familia lui, dar nu a uitat de politică. Adrian Năstase are un blog personal pe care publică frecvent articole legate despre ceea ce se întâmplă în politică.

VEZI ȘI: ” UCIGAȘUL LUI EMI PIAN ȘI FRAȚII FOSTULUI INTERLOP VOR STAT ÎN ACEEAȘI BOXĂ! DEZVĂLUIRI INCENDIARE