Adolescentă de numai 16 ani, moartă din cauza infectării cu coronavirus: „Avea doar o mică tuse”

Publicat: 27/03/2020 | 16:40

Dramă într-o familie din Franța, după ce o adolescentă de numai 16 ani s-a stins din viață. Tânăra a aflat cu doar câteva ore înainte de a muri că a fost testată pozitiv cu coronavirus. 

O adolescentă de numai 16 ani din Franța și-a dat ultima suflare, după ce a fost informată că suferă de coronavirus. Potrivit presei internaționale, se pare că fata luase o formă mai rară a virusului, care s-a dovedit a-i fi fatală. În urmă cu doar o săptămână, adolescenta de 16 ani a început să manifeste o tuse ușoară și nimeni nu a intrat în panică. Mai mult, familia fetei a crezut că este vorba doar de o răceală banală.

EXCLUSIV: În plină pandemie de coronavirus, bolnavii de cancer sunt sufocați de birocrație și ignorați de instituții „Am simțit umilință și nervii întinși la maxim”

„Avea doar o mică tuse, benignă, care a apărut în urmă cu o săptămână. A încercat să o trateze cu sirop, plante și inhalații. Nu vom primi niciodată un răspuns”, a declarat mama fetei pentru AFP, potrivit L’Express. Cu toate acestea, se pare că adolescenta de 16 ani pe nume Julie începuse să aibă mai probleme cu sistemul respirator, așa că părinții ei au dus-o la medic, pentru un consult de specialitate.

Tot potrivit familiei fetei, Julie a început să repire greu. Pe timp ce trecea, situația se ănrăutățea. Astfel, părinții ei au decis să o ducă la medic pentru un consult. Medicii i-au spus, în primă fază, că suferă de o formă destul de ușoară de insuficiență respiratorie, însă fetei i s-a făcut și testul pentru coronavirus, care a ieșit, din păcate, pozitiv. La numai câeva ore de la internarea în spital, adolescenta s-a stins din viață.

„În jurul orei 00.30, am primit un apel telefonic: Veniți repede! Atunci m-am panicat foarte tare. Sunt cuvinte care te fac să înțelegi. Când am ajuns la spital, era deja cenușie. Murise deja, însă i-am atins mâna, iar pielea ei era călduță încă. Am mângâiat-o, iar apoi ni s-a spus că nu o vom mai vedea niciodată. Protocolul este strict. Cu greu am reușit să păstrez o brățară pe care o avea la mână”, a povestit cu durere mama fetei, despre cele întâmplate.

Julie a fost înmormântată fără preot și fără haine pe ea, în prezența unui singur membru al familiei, mai relatează presa internațională.