Adolescentă de 16 din Maramureș, în șoc anafilactic după vaccinul Pfizer. Care este starea ei de sănătate

Publicat: 20/04/2021 | 09:23

O adolescentă de 16 ani din județul Maramureș a suferit un șoc anafilactic după ce i-a fost administrat serul de la Pfizer. Fata a prezentat inclusiv hipotensiune arterială, desaturare și pierderea temporară a cunoștinței deși în istoricul medical al fetei nu au existat antecedente alergice.

Originară din Ulmeni, fata a fost imunizată cu acordul părinților. Imediat după reacția adversă, personalul medical din centrul de vaccinare din același oraș i-a acordat fetei îngrijire de urgență.

După ce a fost stabilizată și tranportată cu o ambulanță la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.

”Persoana a avut acordul părinţilor pentru efectuarea vaccinului şi a fost imunizată împreună cu ceilalţi membri din familie la centrul de vaccinare din oraşul Ulmeni.

În istoricul medical al persoanei nu au existat antecedente alergice”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, conform Agerpres.

Care este starea de sănătate a fetei

Conform aceluiași oficial CJSU, personalul medical din centrul de vaccinare Ulmeni a acordat primul ajutor, iar tânăra a fost stabilizată şi transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.

„Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea în spital”, a mai precizat Dan Bucă.