Adio, restricţii! Viaţa revine la normal în Bulgaria. Nici masca nu mai este obligatorie

Publicat: 05/06/2020 | 07:23

Din ce în ce mai multe țări relaxează măsurile restrictive care au fost impuse de criza noului coronavirus, după ce situația medicală a fost atent monitorizată de către specialiști, iar concluziile referitoare la evoluția crizei sunt îmbucurătoare.

În Bulgaria, spre exemplu, începând cu data de 15 iunie nu va mai fi obligatorie purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise, au transmis reprezentanțui ai guvernului de la Sofia.

Grupul de lucru care este responsabil pentru toate măsurile luate în timpul pandemiei de coronavirus – înfiinţat în urmă cu 100 de zile – îşi va continua activitatea, spun autoritățile, însă nu vor mai avea loc conferințe zilnice de presă, așa cum se întâmpla până acum.

”Aceste briefinguri constante ale grupului de lucru creează un sentiment de nelinişte”, a declarat joi premierul bulgar Boyko Borisov în cadrul ultimei conferinţe de presă a grupului de lucru. ”Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul”, a mai spus acesta potrivit stirileprotv.ro. (CITEȘTE ȘI: GEORGE FLOYD ERA INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS. CE AU DESCOPERIT MEDICII LA AUTOPSIA FINALĂ)

Din ce în ce mai puține restricții. Igiena și distanțarea fizică rămân puncte de reper esențiale

Totuși, autoritățile de la Sofia le transmit locuitorilor să nu trateze cu superficialitate igiena personală – spălarea mâinilor etc. – și distanțarwa fizică, acestea rămânând, în continuare, cele mai bune mijloace de ”luptă” împotriva noului coronavirus.

În țara vecină, starea de urgenţă decretată din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată pe data de 13 martie şi a durat două luni. Apoi a urmat o ”situaţie epidemică excepţională”, după cum au transmis autoritățile, iar aceasta se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricţiile.

Bulgaria înegistrase până ieri, potrivit sursei citate, 2.585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese. ”În prezent, numărul de cazuri noi a scăzut, iar numărul de recuperări este în creştere”, a declarat şeful grupului de lucru, Ventsislav Mutafchiyski, adăugând că aproximativ 10 persoane mor în fiecare săptămână din cauza noului coronavirus. (VEZI ȘI AICI: CE A PĂŢIT ACEST BĂTRÂN DUPĂ CE S-A URCAT ÎN AUTOBUZ, ÎN IAŞI, FĂRĂ SĂ POARTE MASCĂ DE PROTECŢIE! LINŞAT DE CĂLĂTORI: „VAI ŞI AMAR”)