Adevărul despre țigara electronică

Publicat: 04/02/2020 | 17:51

Există atât de multe opinii diferite care plutesc în jurul ţigării electronice încât poate fi adesea dificil să înțelegem adevărul despre vaping. Un nou vaper, sau cineva care ia în considerare să treacă la vaping și să-și cumpere primul device, poate deveni ușor confuz după ce a citit câteva articole online. Ca orice noutate (vapatul a fost popularizat doar în ultimul deceniu), există mai multe presupuneri acolo decât există fapte. Din acest motiv s-au făcut și se fac nenumărate studii despre vapat și țigări electronice care au ajuns la concluzii îmbucurătoare pentru fumători. Din ce în ce mai multe organizații medicale, alături de experți în domeniu susțin că vapatul este cel mai eficient mod de a renunța la fumat. 

Vapatul este cu 95% mai puțin nociv decât fumatul clasic

 Un studiu condus de Ministerul Sănătății al Marii Britanii a concluzionat că vapingul este cu 95% mai puțin nociv decât fumatul clasic. “Ţigările electronice prezintă un potenţial de neegalat pentru îmbunătăţirea sănătăţii publice, oferind fumătorilor o alternativă mult mai sigură la ţigările clasice”, declară cercetătorii din Londra.

Pe piață noastră, începând cu noiembrie anul trecut, un start-up românesc și-a propus să vina în întâmpinarea celor care își doresc să renunțe la fumat , dar nu la plăcere.  Yoop este un dispozitiv super slim, user-friendly, compact și elegant.

Yoop a fost creat pentru noua generatie de fumatori. Cei responsabili. Foarte mulți fumători spun că le e greu să renunțe la fumat din cauza gestului. Și au dreptate. Gestul e cool, e plăcut, e relaxant. Multe “căderi nervoase” s-au domolit cu gestul acesta. Cu YOOP păstrăm plăcerea gestului, dar folosim un dispozitiv care este cu 95% mai puțin nociv decât fumatul clasic”, declara Dinu Gheorghe, fondatorul start-up ului.

Țigara electronică este dovedit cel mai eficient mod de a renunța la fumat, în detrimentul altor produse care conțin nicotină, conform ultimilor studii din 2019, în cadrul Queen Mary University of London. În încercarea de a afla mai multe despre utilizarea și efectele țigărilor electronice, oamenii de știință din Marea Britanie care cercetează cancerul au descoperit că acei indivizi care au schimbat țigaretele obișnuite cu cele electronice timp de cel puțin șase luni au avut un nivel semnificativ mai scăzut de toxicitate și substanțe  cancerigene din corpul lor decât acele persoane care au continuat să utilizeze țigarete convenționale. Studiul a arătat, de asemenea, că a fost necesară o schimbare completă, nu a continua să fumeze într-o măsură mai mică în timp ce utilizează și țigări electronice.

Un aspect important pe care orice vaper trebuie să-l ia în considerare este calitatea ingredientelor lichidului din țigara electronică. “După lungi și amănunțite căutări în domeniu, am ales să lucrăm cu producători din Franța și Italia, cu premii relevante la nivel internațional. Sărurile de nicotină sunt importate din Statele Unite ale Americii și prelucrate în Italia, conform normelor UE. Folosim CO2 în procesul de extracție, o metodă care este mai prietenoasă cu mediul înconjurător decât extracția pe bază de solvenți. De asemenea ne ajută să putem izola CBD-ul de alte elemente. Acesta este și procesul de extracție utilizat pentru producerea cristalelor de CBD cu 99% grad de puritate. Deși este mai costisitor, am ales acest proces pentru ca păstrează puritatea și proprietățile naturale ale plantei de cânepă. Acest tip de extracție ne diferențiază de piață și oferă produsului nostru calitatea cu adevărat premium“declara Dinu Gheorghe, fondator Yoop.