Adelina Chivu și familia, izolați de nouă zile la domiciliu în Milano: ”Mă sperie că nu știu când se va termina și în ce fel se va termina”

Publicat: 11/03/2020 | 11:18

Adelina Chivu și familia, izolați de nouă zile la domiciliu în Milano. Soția lui Cristi Chivu a făcut mărturisiri uluitoare despre situația din Italia. 

Simona Gherghe a făcut un interviu online cu Adelina Chivu, care se afla în carantină în Milano, din cauza coronavirusului. Oamenii din Italia sunt sfătuiți să nu mai iasă din case, iar situația a creat panică în rândul locuitorilor. Soția lui Cristi Chivu, fostul fotbalist și cele două fetițe ale lor sunt izolați la domiciliu de nouă zile.

Adelina Chivu a mărturisit că medicii au început să trieze pacienții și trage un semnal de alarmă. Situația este mult mai gravă decât s-ar fi crezut. (CITEȘTE ȘI: CUM ARATĂ, DE FAPT, CORONAVIRUSUL. PRIMELE IMAGINI-ȘOC, REALIZATE SUB MICROSCOP, CU VIRUSUL UCIGAȘ)

„Am evaluat prost situația. Nu s-a gândit nimeni că se va ajunge aici. Mă sperie că nu știu când se va termina și în ce fel se va termina. De la zi la zi aștepți vești bune, dar nu sunt bune sunt din ce în ce mai rele. (…) De multe ori am ignorat informațiile din media, în schimb când am vorbit cu medici m-am șocat. Unii care au peste 60 de ani sunt puși cu semnul întrebării dacă mai sunt conectați la aparatul de respirat, pentru că sunt puține. Îi triază după vârste, cumva aleg cine trăiește și cine moare. Mi se pare crunt pentru un medic asta.

 Generația noastră este foarte protejată de soartă. Nu suntem obișnuiți să respectăm cu strictețe niște reguli și cred că de asta s-a și ajuns aici, în Milano. Tot ce trebuia să facem era să respectăm niște reguli foarte simple, mă includ și pe mine. Deși am încercat să stau în casă, tot am fost până la market, am fost în parc să fac sport. În ultimele nouă zile am ieșit doar de trei ori din casă. Am fost la market de două ori și în parc. Regulile sunt atât de bun simț și de ușor de urmat, încât e păcat să nu te gândești.

Nu mai ieșim din casă decât la supermarket sau farmacie. Este totul închis. Am fost ieri cu Cristi la supermarket și a fost o experiență de viață. Toată lumea se ferea de toată lumea. Măștile s-au epuizat. Atmosfera este foarte ciudată, iar eu nu credeam că o să experimentez așa ceva prea curând. Mesajul care trebuie să ajungă la toată lumea: nu te costă atât de mult, cât ar putea costa un bătrân o viață. Nu e plăcut să stai în casă, dar nici neplăcut. Am stat cu fetele și cu Cristi.

Toată nebunia a început după vacanța fetelor. Ele studiază la școala americană. De luni au avut cursuri online. Cei de la școală s-au organizat foarte repede. Au inclusiv ora de sport online. Toată lumea e online. Este exact ca o zi de școală, dar puțin mai scurtă, a mărturisit Adelina Chivu.

Adelina Chivu, despre carantina din Milano

Adelina si Cristi Chivu locuiesc in Milano, unde, in plina carantina, e cea mai grava situatie. Adelina mi-a povestit cum traiesc ei zilele acestea, care e atmosfera pe strazile milaneze, ce ii sperie, dar si cu ce isi umplu zilele de stat in casa. Fetele lor fac cursuri online, de mai bine de o saptamana nu mai ies din casa si au fost nevoiti aproape sa “invete” o noua viata. E o situatie exceptionala, cu care s-ar putea confrunta si Romania. Deocamdata, la noi e bine. Dar as vrea sa stim la ce sa ne asteptam. Traim vremuri speciale. Daca vi se par informatii utile, nu ezitati sa dati share. #covid19

Publicată de Simona Gherghe pe Marţi, 10 martie 2020

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 31 în România

A fost înregistrat un alt caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus, iar numărul persoanelor infectate – în țara noastră – a ajuns la 31. Potrivit primelor informații,  este vorba de un bărbat  -în vârstă de 42 ani – confirmat în Iași. Debutul medical a avut loc pe data de 4 martie, iar pacientul a fost internat pe data de 10 martie. Bărbatul a revenit din Veneția pe 2 martie, iar acum este internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Miercuri va avea loc o ședință de Consiliu General pentru a face o rectificare bugetară pentru dotarea spitalelor cu mai multe aparate necesare în tratarea cazurilor de coronavirus. (CITEȘTE ȘI: CRIZA CORONAVIRUSULUI ÎN ROMÂNIA. NUMĂRUL PERSOANELOR INFECTATE A AJUNS LA 30)

”Cazurile confirmate de coronavirus în Capitală m-au determinat să iau măsuri speciale în ceea ce privește activitatea primăriei și să propun de asemenea un set de măsuri care ar trebui să fie luate cât mai rapid, la nivel național, pentru prevenirea răspândirii acestui virus de tip nou. Dat fiind faptul bolnavii de COVID-19 au intrat în contact cu zeci de persoane care, la rândul lor, au avut interacțiune cu alte zeci de persoane trebuie să acționăm împreună acum, până nu este prea târziu.

Cu toții suntem parte a acestei acțiuni și doar împreună vom reuși să stopăm sau să diminuăm epidemia: Guvern, ministere, primarii, consilii locale, mediul privat, cetățeni. Trebuie să colaborăm cu toții fie că suntem autorități centrale, autorități locale, mediu privat sau cetățeni. Este momentul să dovedim solidaritate, responsabilitate și acțiune. Nu este momentul nici să pasăm vină unul către celălalt și nici să așteptăm să facă alții ceea ce putem și noi să facem”, a mărturisit Gabriela Firea la Antena 3.