Acuzații grave în criza coronavirusului. Izolete suspecte, ridicate de polițiști în Argeș

Publicat: 06/05/2020 | 18:26

Mai multe izolete au fost ridicate de polițiști în Argeș. Autoritățile suspectează că reprezentanții firmei argeșene care le-a importat și care intenționau să le vândă unor instituții publice ar fi falsificat documentele și caracteristicile medicale ale dispozitivelor.

Cercetările vizează condițiile de import și conformitatea unor camere de izolare biologică (izolete).

În ziua de 5 mai, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat patru percheziții domiciliare, pe raza orașului Mioveni, la sediul și punctul de lucru ale unei societăți comerciale și locuințele a două persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals, uz de fals și folosire la autoritatea vamală a documentelor vamale comerciale falsificate.

CITEȘTE ȘI: PRECIZĂRI. Avocatul Adrian Toni Neacşu, după decizia CCR: Nu se anulează amenzile

Din cercetări, s-a stabilit că, în cursul lunii aprilie societatea comercială din Mioveni, administrată de o femeie de 25 de ani și un bărbat, de 35 de ani, ambii din aceeași localitate, ar fi importat opt camere de izolare biologică, despre care există suspiciuni cu privire la conformitate și modul de autorizare.

Izoletele ar fi importate de la un producător din China.

CITEȘTE ȘI:  ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR. Examenele de semestru, de an și de finalizare a studiilor,

Reprezentanții societății în cauză s-ar fi folosit de documente, care ar fi atestat aspecte nereale privind caracteristicile echipamentelor medicale, pentru introducerea în țară și prezentarea către mai multe instituții publice, în vederea realizării operațiunilor vamale şi a autorizării punerii lor pe piaţă.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.