Acum 40 de ani, a interpretat rolul vieții sale în ”Iisus din Nazareth”. Ce s-a întâmplat cu actorul Robert Powell

Publicat: 14/04/2020 | 18:21

A cunoscut celebritatea datorită rolului pe care l-a interpretat magistral în mini-seria „Iisus din Nazaret“, apărută în 1977, în regia lui Franco Zeffirelli. Puțin știu că producția de mare succes a fost realizată chiar la cererea Papei Paul al VI-lea.

Acum, Robert Powell are 76 de ani și este, bineînțeles, transformat radical față de perioada când a apărut în cunoscutul film care s-a bucurat de un succes incredibil în întreaga lume. Robert Powell mărturisea, în 2000, că „De la păr până la siluetă eram Iisus Hristos, a fost un moment extraordinar“.

De atunci, însă, actorul nu a mai apărut în filme demne de a fi semnalate, însă nu s-a îndepărtat de actorie, jucând în numeroase piese de teatru.

(CITEȘTE ȘI: PRIMA VEDETĂ DIN ROMÂNIA, DIAGNOSTICATĂ CU NOUL CORONAVIRUS. A FOST INTERNATĂ DEJA LA ”MATEI BALȘ”!)

Fusese distribuit în rolul lui… Iuda

Robert Powell s-a născut pe data de 1 iunie 1944, în Salford, Lancashire, fiind un actor englez de film și televiziune, cunoscut cel mai bine pentru rolul său din ”Iisus din Nazareth” (1977). L-a mai interpretat pe agentul secret ficțional Richard Hannay. Datorită vocii sale distinctive, a fost distribuit ca narator în numeroase reclame și documentare. El mai este cunoscut și pentru rolul lui Mark Williams din drama medicală de la BBC One, Holby City, și, după cum scria mai sus, pentru piesele de teatru în care a jucat.

Inițial, Robert Powell fusese distribuit în rolul lui Iuda, notează playtech.ro, dar ochii săi blânzi l-au impresionat pe regizor, iar actorul ”prins” rolul principal și a făcut istorie. „Se spune că femeile de serviciu de pe platourile de filmare au câzut în genunchi vazându-l pe actor machiat”, s-a spus la vremea respectivă.

(VEZI ȘI AICI: ANUNȚUL SPECIALIȘTILOR DIN S.U.A! CÂND VA FI VÂRFUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA)