Actorul care i-a cerut lui Dumnezeu încă cinci ani de viață sărbătorește: ”Am fugit repede…”

Publicat: 08/06/2020 | 12:20

Boala Parkinson avea să-l scoată din activitate pe marele actor Valentin Uritescu! Așa a ieșit la pensie cel care a jucat zeci de roluri în filme și seriale. De curând, actorul și-a serbat ziua de naștere: 79 de ani a împlinit artistul care i-a cerut lui Dumnezeu, pe când avea 33 de ani, să-i mai dea cinci ani de viață. Era, atunci bolnav, dar voia să-și realizaze visul.

CITEȘTE ȘI: Zi de sărbătoare pentru Borcea și Pelinel. Milan, fiul lor, a împlinit 4 ani: ”Fiți binecuvântați!”

Au trecut de atunci 46 de ani, iar prietenii și colegii de film îl felicită acum și-i urează ”la mulți ani!”. Pe 4 iunie, cunoscutul actor a împlinit nu mai puțin de 79 de ani. „Dacă vorbesc şi merg, sunt bine. Să ne vedem la următoarea aniversare de 80 de ani sănătoşi. Am fugit repede să răspund la telefon, mă simt foarte bine mai ales astăzi când am primit zeci de mesaje de felicitare de la oameni dragi. Încercăm să trecem cu bine peste această perioadă de izolare, am familia alături şi sperăm să scăpăm de pandemie”, a povestit actorul pentru Click.ro.

Viața nu a fost deloc ușoară pentru Valentin Uritescu, din punct de vedere al sănătății. Suferă de sindromul extrapiramidal bilateral, care se manifestă printr-un tremur vizibil al membrelor. Vestea că are Parkinson l-a adus pe actor în pragul sinuciderii. „Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. «Ai Sindrom Extrapiramidal!» Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: «Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!».

NU RATA: CĂTĂLIN MOROȘANU SE APUCĂ DE ACTORIE. CINE ÎI VA FI PARTENER PE PLATOURILE DE FILMARE: ”DAU IMPRESIA CĂ SUNT VIOLENT ȘI NU E OK”

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns. Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: «Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine!». Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!”, a povestit actorul pentru ziarullumina.ro.

Valentin Uritescu sărbătorește! Ce i-a cerut lui Dumnezeu

Valentin Uritescu avea chiar să-și facă testamentul, în urmă cu mai bine de zece ani. A povestit și ce i-a cerut lui Dumnezeu când avea 33 de ani. „Eu sufăr de o maladie foarte periculoasă, e un Parkinson mai blând. În ultima vreme m-a cam căpăcit, dar eu nu mă las. Am intrat în biserică şi m-am rugat fierbinte rugându-l pe Dumnezeu să-mi mai dea cinci ani. Aveam 33 de ani. De atunci mă lupt. Doamne, dă-mi cinci ani, poate mă pot realiza ca actor. Şi Dumnezeu mi-a dat 36 de ani, timp în care am reuşit la Bucureşti”, mărtrisea actorul pentru România TV.