Actorul britanic Ronald Pickup a murit! Avea 80 de ani

Publicat: 26/02/2021 | 07:48

A murit actorul britanic Ronald Pickup, după o lungă suferință pricinuită de o boală gravă. Avea 80 de ani.

Agentul său a fost acela care a anunțat trista veste. El a precizat că artistul a murit liniștit, înconjurat de soția sa și de întreaga familie. „Ne va lipsi mult”, a subliniat agentul. (CITEȘTE ȘI: A MURIT ANDREI IONAŞ, DIRIJORUL ORCHESTREI ANSAMBLULUI FOLCLORIC „ŢARA VRANCEI”)

Actorul britanic Ronald Pickup a murit! Avea 80 de ani

Ronald Pickup a jucat rolul arhiepiscopului de Canterbury în sezonul din 2016 al serialului „The Crown” şi Neville Chamberlain în „Darkest Hour”, lansat în 2017. A devenit însă celebru la nivel internaţional după ce a apărut în 2011 în „The Best Exotic Marigold Hotel” şi în continuarea din 2015, potrivit Adevărul. (NU RATA: A MURIT ETNOLOGUL ȘI FOLCLORISTUL TUDOR COLAC! MESAJUL TULBURĂTOR AL LUI NICOLAE BOTGROS)

Înainte de succesul pe marele ecran, Pickup a avut o carieră bogată pe scenă, la TV şi la radio. În 2012, actorul a declarat că rolul său favorit a fost cel al scriitorului George Orwell în filmul de televiziune  „Crystal Spirit: Orwell On Jura”, care spune povestea acestuia despre scrierea celebrului roman „1984”, scrie antena3.ro.

În 2020, Pickup a jucat în filmul horror „End Of Term”, alături de Peter Davison.