Actorii Joaquin Phoenix și Martin Sheen, arestați în timpul protestului din Washington privind problemele climatice. Explicațiile incredibile ale polițiștilor

Publicat: 11/01/2020 | 12:00

Joaquin Phoenix și Martin Sheen s-au numărat printre cele 147 de persoane arestate vineri în urma ultimului protest organizat de Jane Fonda la Washington pentru a atrage atenția asupra problemelor climatice, arată Hollywood Reporter. Printre celebritățile care au protestat la întâlnirea cunoscută drept Fire Drill Friday s-au numărat și alte vedete, precum Susan Sarandon și Maggie Gyllenhaal.

Joaquin Phoenix și Martin Sheen, arestați în timpul protestului din Washington privind problemele climatice

Joaquin Phoenix a vorbit despre cât de important este să adopți o poziție în legătură cu problemele climatice și la ceremonia Globurilor de Aur 2020, unde a câștigat premiul pentru cel mai bun actor îndr-o dramă, pentru rolul din „Jocker”. Ieri, el s-a aflat alături de Jane Fonda, Susan Sarandon, Maggie Gyllenhaal, Martin Sheen și Amber Valletta între activiștii care atrag atenția asupra problemelor legate de incendiile din Australia.

Phoenix chair a vorbit protestatarilor arătând că „Ceva ce nu e prea des adus în discuție atunci când e vorba despre schimbări climatice e că industria cărnii și a produselor din lapte sunt al treilea factor care influențează transformările condițiilor meteo. Uneori mă întreb ce putem să facem pentru a combate efectele schimbărilor climatice. Și asta poți face chiar acum, chiar mâine, alegând ce consumi”.

Protestul a fost utimul din seria organizată de Jane Fonda ca „Fire Drill Fridays” și a fost concentrat asupra marilor bănci și finanțării exploatării combustibilului fosil. Mai multe imagini publicate în media sociale arată că Phoenix și Sheen au fost reținuți de poliție. Poliția a explicat faptul că arestările au fost operate pentru „aglomerare, obstrucționare și incomodarea” accesului pe treptele Capitoliului.

Jane Fonda, câștigătoare a două premii Oscar, a declarat în luna septembrie că va face astfel încât să fie arestată în fiecare zi de vineri pentru a atrage atenţia asupra problemei schimbărilor climatice, lucru care s-a întâmplat prima dată pe 11 octombrie. Vedeta  a anunțat că se va implica în protestele pe tema schimbărilor climatice, afirmând că s-a simțit inspirată „de mișcarea incredibilă creată de tineretul nostru”. Artista a promis să protesteze în fiecare vineri până în luna ianuarie, cerând să fie luate măsuri pentru a face față schimbărilor climatice.

Fonda a câștigat primul ei premiu Oscar în 1972, la vârsta de 35 de ani, pentru rolul din filmul „Klute” al lui Alan J. Pakula. Al doilea trofeu a fost obținut pentru partitura din drama „Coming Home/Întoarcerea acasă”, semnată de Hal Ashby. Jane Fonda mai este cunoscută pentru activism, fiind o militantă împotriva războiului și pentru cauza femeilor și pentru lansarea unei serii de casete video cu exerciții de fitness în anii 1980.