Acțiunile Amazon, la un nou nivel istoric, în plină pandemie de coronavirus. Povestea imperiului construit de către Jeff Bezos, prezentată în premieră în România de B1 TV, duminică, de la ora 16.00

Publicat: 15/04/2020 | 15:10

Ascensiunea Amazon, cel mai mare retailer online din lume, în timpul pandemiei de coronavirus, va fi prezentată la B1TV, duminică, începând cu ora 16.00, în documentarul numit „Imperiul Amazon”. Documentarul prezintă povestea imperiului construit de către Jeff Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Acțiunile celui mai mare retailer online din lume ating un maxim istoric, majorându-i considerabil averea lui Jeff Bezos. Tododată, spun specialiștii acest boom financiar nu are precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

Capitalizarea bursieră a Amazon, un nou record istoric

Site-ul Veriety informează că acțiunile Amazon au crescut marți cu 4%, capitalizarea bursieră a companiei depășind 1.100 miliarde de dolari.

De asemenea, titlurile Amazon au atins și ele un nou record istoric, depășind valoarea înregistrată în data de 19 februarie – 2.170,22 dolari pe unitate. Astfel, marți, titlurile au crescut cu 4,2%, la peste 2.260 de dolari pe unitate, mai scrie sursa citată.

Acțiunile Amazon, dorite de investitori

Pe fondul crizei economice generale provocată de pandemia de coronavirus, investitorii se bat pe acțiuni la compania condusă de Jeff Bezos.

Și nu doar Amazon are de câștigat. Pe bursă sunt foarte bine cotate în această perioadă de carantină la nivel mondial și acțiunile companiei americane din piața serviciilor de streaming video Netflix, ale companiei care operează platforma de comunicare video Zoom, dar și cele ale companiei Domino’s.

Comenzile pe Amazon au crescut instant

Și pentru că au fost nevoiți să rămână închiși în case din cauza pandemiei de coronavirus, oamenii au comandat pe siteul Amazon de la mâncare, la produse de igienizare. Astfel se explică creșterea majoră a livrărilor din această perioadă.

Amazon chiar a luat măsura de a limita livrările la produsele esențiale, pentru ca acestea să ajungă la cât mai multă lume.

Au angajat peste 100.000 de oameni

Pentru a face față comenzilor, compania a angajat 100.000 de persoane, alocând 350 de milioane de dolari pentru creșterea salariilor al nivel mondial.

Luni, însă, reprezentanții Amazon au anunțat că vor mai angaja alte 75.000 de persoane şi că va avea nevoie de 500 de milioane de dolari pentru suplimentarea salariilor.

Controversele din spatele tacticii Amazon

Dar, au fost și oameni care au întâmpinat această ascensiune cu scepticism. Unii au spus că șefii retailerului nu se gândesc la răspândirea coronavirusului, ci doar la cum să se îmbogățească.

De altfel, doi dintre angajații departamentului tehnic care au criticat în mod public compania au fost concediați. Aceștia spuseseră că salariații au șanse mari să contacteze virusul și să-l răspândească familiilor, pentru că nu pot fi respectate măsurile impuse de autorități și de Organizația Mondială a Sănătății.

Averea lui CEO-ului Amazon, Feff Bezos

Odată cu creșterea acțiunilor, a crescut și averea liderului companiei. Astfel, șeful de la Amazon, Jeff Bezos, are în acest moment o avere estimată la 137 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Amintim în acest context că CEO-ul Amazon, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii, a donat 100 de milioane de dolari organizaţiei Feeding America, dar și că în luna februarie a anunţat înfiinţarea unui fond de 10 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice.

Compania Amazon s-a dezvoltat constant pe parcursul anilor, începând ca un simplu retailer online, pentru ca în prezent să devină una dintre cele mai puternice și influente entități din lume, trecând peste bariera laturii economice.

Bezos a creat o infrastructură tehnologică extrem de puternică, având capacitatea de a monitoriza populația prin intermediul gadget-urilor precum Alexa sau Ring.

Filmul prezintă și latura nevăzută a avantajelor și produselor Amazon, arătând care sunt costurile reale ale confortului oferit de tehnologie.