Acestea sunt singurele lucruri cu care elevii au voie să intre la examenele de la Bacalaureat 2020

Publicat: 22/06/2020 | 13:02

E zarvă mare în această perioadă: Bacalaureatul 2020! Reguli stricte sunt acum, în afara celor impuse de Ministerul Educației an de an, din cauza pandemiei de coronavirus. Distanțarea e primul lucru de care trebuie ținut cont. Dar care sunt singurele lucruri cu care elevii au voie să intre la examenele de Bacalaureat 2020?

CITEȘTE ȘI: SUBIECTE LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ LA BACALAUREAT. CE A PICAT ÎN 2020 – O SCRISOARE PIERDUTĂ, DE I.L. CARAGIALE. EMOŢII URIAŞE

Regulile examenului de Bacalaureat 2020 și lista obiectelor interzise în sălile de examen sunt stricte și prea bine cunoscute. Examenele de BAC  au început încă de pe 3 iunie, cu proba orală la Limba română.

Camerele video amplasate în sălile de examen vor supraveghea, și audio, modul în care decurge proba. Apoi, după fiecare examen scris din cadrul Bacalaureatului, comisiile de BAC verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen.

Dacă se vor constata nereguli, comisia de bacalaureat din centrul de examen ia măsurile ce se impugn. Și chiar se merge până la eliminarea din examen a candidatului.

Care sunt singurele lucruri cu care elevii au voie să intre la examenele de la Bacalaureat 2020

De asemenea, s-a întocmit o listă cu obiectele pe care elevii trebuie să se despartă la intrarea în sala de examen. Ghiozdane, rucsacuri, sacoșe și orice alte elemente asemănătoare. Dacă un elev refuză, atunci nu va fi primit în examen. Dar lista obiectelor interzise în sălile de examene este mult mai mare: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidaţi, telefoane mobile, căşti audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

NU RATA: FOTO | DE-A DREPTUL HILAR! CUM S-A ÎMBRĂCAT UN ELEV CARE A DAT „BAC-UL” ASTĂZI! 

E lesne de înțeles că în timpul examenului elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe. O încălcare a regulilor înseamnă excluderea, automata, din examen. Mai grav, celor care încearcă fraudarea li se vor șterge examenele promovate anterior. Și nici nu vor mai avea voie să participle la următoarele probe.

Așa că, mare atenție, elevii au voie să aibă asupra lor, atunci când intră în sala de examen, buletinul, foaia și pixul!