Acestea sunt simptomele atipice ale infecției cu noul coronavirus: ”Două treimi dintre persoanele infectate au raportat că…”

Publicat: 20/03/2020 | 17:29

Sunt cunoscute, în general, simptomele clasice care transmit că o persoană nu are doar o banală răceală, ci este foarte posibil să fi fost infectată cu noul coronavirus. Însă, pe lângă acestea, au apărut informații în mass-media referitoare la unele… atipice.

La COVID-19, simptomele principale includ febră, tuse seacă, dificultate în respirație, dureri musculare și oboseala, pe când durerea în gât sau rinoreea sunt simptome întâlnite mai degrabă la răceală sau gripă. În cazul coronavirusului, simptomele mai mai puțin tipice sunt: acumularea de mucus în gât, durere de cap, eliminarea de sânge prin tușe și diaree.

Astfel conform unui studiu referitor la persoanele infectate și le ceea ce au raportat acestea – peste 100 -, simptome atipice ale infecției cu noul coronavirus ar putea fi pierderea simțului mirosului și pe cel al gustului, timp de câteva zile.

„Din aproape toate persoanele infectate care au fost intervievate (și este vorba despre o sută) cel puțin două treimi au raportat că și-au pierdut simțul mirosului și pe cel al gustului timp de câteva zile”, a transmis un medic infecționist din Germania, într-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine.

(VEZI ȘI AICI: GABRIELA FIREA A SOLICITAT AJUTORUL MAI MULTOR STATE PENTRU SPITALELE DIN CAPITALĂ, ÎN LUPTA CU CORONAVIRUSUL)

Date colectate sistematic, însă nu sunt încă disponibile

Studiul se află într-o fază incipientă, toate informațiile fiind analizate cu atenție, pentru a se observa dacă există, totuși, un anumit tipar. În ceea ce privește infecția cu noul coronavirus, totul se află într-o permanentă ”mișcare”, medicii încercând să tragă cât mai multe concluzii utile pe termen lung, într-un interval de timp foarte scurt.

”Datele colectate sistematic nu sunt încă disponibile, vorbesc doar despre comentariile personale și ale echipei mele. Pierderea gustului și a mirosului poate apărea și în alte infecții ale tractului respirator, dar în Covid-19 pare mai frecventă și marcată”, a declarat dr. Hendrik Streeck.