Acesta este cel mai nou model al declarației pe propria răspundere. Detaliul din cauză căruia mulți români iau amendă

Publicat: 20/04/2020 | 09:42

Circulația persoanelor a fost limitată, în contextul crizei coronavirusului, iar cei care ies din casă pentru aprovizionare sau pentru alte motive urgente trebuie să completeze, firește, declarația pe propria răspundere. Numai că au apărut, în repetate rânduri, greșeli atunci când a fost vorba despre informațiile care trebuie inserate în respectiva declarație, iar mulți români s-au confruntat cu probleme după ce au fost opriți de polițiștii care fac verificări.

Amenzile sunt consistente și, evident, nimeni nu își dorește să scoată bani din buzunar într-o astfel de perioadă, cu atât mai mult cu cât este vorba despre detalii care sunt scăpate din vedere pe fondul superficialității sau al neînțelegerii modului în care trebuie completată declarația pe propria răspundere.

(VEZI ȘI AICI: CERCETĂTORII AU DESCOPERIT UN NOU SIMPTOM DE CORONAVIRUS! BOALA PARE SĂ AFECTEZE ȘI CREIERUL! CE STĂRI ÎȚI PROVOACĂ)

Un detaliu extrem de important

Mulți români greșesc atunci când completează adresa de domiciliu, cu toate că autoritățile au specificat că la rubrica respectivă trebuie trecută adresa la care persoana locuiește efectiv. Și există destule situații în care această adresă nu coincide cu aceea trecută în carta de identitate. Ceea ce poate da naștere unor semne de întrebare și, mai mult, unor… amenzi. Fiindcă dacă ai adresa din C.I. în sectorul 4 al Capitalei, să presupunem, iar tu locuiești efectiv în sectorul 3, atunci este evident că polițistul te va întreba ce cauți pe acolo și de ce ai ajuns la o asemenea depărtare de casă, încălcând măsurile stabilite prin ordonanțele militare.

În consecință, adresa unde locuiești efectiv trebuie menționată, de fiecare dată când pleci din casă, iar acest detaliu nu trebuie scăpat din vedere.

(CITEȘTE ȘI: PANDEMIA DE CORONAVIRUS PUTEA FI EVITATĂ! CE SE ÎNTÂMPLA LA LABORATORUL DIN WUHAN? AUTORITĂȚILE AU TRAS SEMNALUL DE ALARMĂ DIN 2018)