Acesta e adevărul! România, în TOP 10 al țărilor cu cel mai mare risc Covid-19. Pe ce loc este țara noastră

Publicat: 15/04/2020 | 08:58

O echipă de experți a analizat datele generate  de noul coronavrus pentru 200 de țări din întreaga lume, relatează Forbes. Cercetarea amănunțită a scos la iveală o concluzie șocantă despre țara noastră: ne aflăm în top 10, la nivel mondial în ceea ce privește riscul major de contractare a virusului COVID-19.

Deși organizații precum OMS, CDC, Universitatea Johns Hopkins și Worldometers difuzează zilnic statistici importante, datele nu sunt analizate într-un mod eficient pentru a oferi informații. Pandemia COVID-19 este un sistem complex care implică biologie, comportament uman, companii și guverne și este influențat de asistență medicală, economie, guvernanță și geopolitică. Metodele analitice sofisticate ar putea ajuta la îmbunătățirea stabilității economice, societale și geopolitice. Deep Knowledge Group a dezvoltat cadre analitice avansate pentru a analiza aceste date.

CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS . Donald Trump a decis suspendarea finanțării de către Statele Unite

Când seriozitatea pandemiei a devenit clară, Deep Knowledge Group și-a adaptat cadrele analitice existente, aplicate anterior pe domenii complexe, cum ar fi AI for Drug Discovery și NeuroTech, la peisajul global COVID-19 pandemic. O echipă de experți a colectat și analizat datele generate pentru 200 de țări din întreaga lume. Pentru a comunica perspectivele într-un mod practic, analiștii au dezvoltat un sistem de clasare.

Clasamentele pot fi utilizate ca instrument pentru întreprinderi și guverne pentru a ajuta la luarea eficientă a deciziilor și ar putea ajuta eforturile de răspuns pentru a maximiza sănătatea, stabiliza economiile și pentru a ajuta comunitățile să se redeschidă pentru afaceri. Metodologia analitică va fi ajustată în următoarele câteva luni pentru evaluare avansată și calitativă și AI poate fi utilizată pentru a analiza aceste date în cel mai eficient mod.

CITEȘTE ȘI: PAȘTE. Mesajul primit de liberala Adriana Săftoiu, după acordul MAI-BOR: ”Sunteți

Top 10 țări cu risc major

În topul 10 al celor mai riscante țări în ceea ce privește contaminare cu noul coronavirus sunt: Italia, SUA, Marea Britanie, Spania, Franța, Suedia, Iran, Ecuador, Filipine și România. Așadar, țara noastră se află pe locul zece, la nivel mondial, în riscul de infectare cu COVID-19.

Top 10 țări cu risc minor

În topul celor 10 țări care se află în siguranță în ceea ce privește riscul de contaminare cu noul coronavirus se află, pe rând, Israel, Germania, Coreea de Sud, Australia, China, Noua Zeelandă, Taiwan, Singapore, Japonia și Hong Kong.

CITEȘTE ȘI:  CORONAVIRUS. Două companii farmaceutice vor dezvolta un vaccin împotriva Covid-19

Țările au fost evaluate utilizând 24 de parametri specifici în 4 categorii distincte: eficiența în carantină, eficiența managementului guvernamental, monitorizarea și detectarea și pregătirea pentru tratament în situații de urgență. Clasamentele de siguranță și riscuri iau în considerare protecția împotriva infecției cu COVID, a mortalității și a rezultatelor negative ale pacienților, măsurători privind monitorizarea, detectarea și gestionarea infecțiilor de carantină și infecție, precum și siguranța și stabilitatea în sensul cel mai larg, inclusiv protecția împotriva rezultatelor negative extreme ca urmare a pandemia dincolo de sănătate.