Accident violent în Iași. Alexandru Moroșanu a murit sub privirile prietenilor, după ce i-a depășit cu peste 200 km/h. La cât s-a blocat acul vitezometrului

Publicat: 09/01/2020 | 14:12

Un accident rutier extrem de violent a avut loc pe un drum din județul Iași. Alexandru Moroșanu, un bărbat de 29 de ani, a avut parte de un sfârșit crunt, după ce s-a urcat la volan, deși ar fi fost sub influența băuturilor alcoolice. Imediat ce a depășit mașina în care se aflau câțiva prieteni, el a pierdut controlul mașinii pe care o conducea cu peste 200 km/h și s-a izbit de un pod. Impactul a fost nimicitor pentru tânăr. Martorii au fost șocați când au văzut la cât s-a blocat acul vitezometrului.

Alexandru Moroșanu a murit sub privirile prietenilor, după ce i-a depășit cu peste 200 km/h

Tragedia fără margini s-a produs pe un drum din localitatea ieșeană Lunca Cetățuii, în timp ce se îndrepta spre Iași. Potrivit informațiilor din anchetă, Alexandru Moroșanu a fost azi-noapte la o petrecere, unde ar fi consumat alcool. Inițial, el le-a spus prietenilor săi că va chema un taxi ca să meargă acasă, însă, ulterior, s-a răzgândit și a mers cu mașina în spatele unui autoturism în care erau câțiva amici.

La un moment dat, tânărul a depășit mașina în care se aflau prietenii lui și a pierdut controlul volanului, având în bord peste 200 km/h. Autoturismul lui s-a izbit puternic de un cap de pod, iar impactul i-a fost fatal. Amicii lui au văzut scenele înfiorătoare, au oprit imediat și au încercat să-i acorde primul ajutor. Din păcate, nimeni nu-l mai putea ajuta.

“Polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un accident rutier soldat cu victime omenești s-a produs în Lunca Cetățuii. Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că un bărbat care conducea un autoturism a pierdut controlul volanului și s-a izbit într-un cap de pod. În urma impactului a rezultat decesul acestuia. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă. S-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a declarat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, potrivit bzi.ro.

Mesaje dureroase în memoria lui Alexandru Moroșanu

Alexandru Moroșanudin municipiul Iași, iar trupul său a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie. Medicii legiști vor afla dacă tânărul se afla sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Familia sa se pregătește de înmormântare.

“Viața nu este dreaptă, nu te vom uita”, “Nu pot să cred! Adio, prieten drag!” sunt doar două dintre mesajele făcute publice de apropiații tânărului de 29 de ani.