Accident grav! Un microbuz cu 9 români a fost lovit în plin de un camion pe autostradă, în Germania

Publicat: 28/02/2021 | 09:28

Un accident destul de grav, în care au fost implicați mai mulți români, a avut loc pe o autostradă din Germania. În urma impactului au rezultat trei victime, potrivit poliției locale.

Accidentul a avut loc la câteva minute după  miezul nopții, sâmbătă spre duminică, pe o autostradă din centrul Germaniei. Se pare că, un șofer în vârstă de 54 de ani, din Hadamar (districtul Limburg-Weilburg), ce conducea un camion pe autostrada A7, spre sud, a fost cel care a provocat incidentul. (CITEȘTE ȘI: ACCIDENT GRAV PE DN5. PLANUL ROȘU DE INTERVENȚIE A FOST ACTIVAT. UN BĂRBAT A MURIT PE LOC, IAR ALTE ȘAPTE PERSOANE SUNT RĂNITE)

Șoferul a folosit a doua din cele patru benzi dintre Kirchheimer Dreieck și Hattenbacher Dreieck și a intrat în plin într-un microbuz în care se aflau nouă români. Cel mai probabil, șoferul camionului a subestimat viteza unui vehicul din față, pe o pantă, și a intrat, aproape fără să frâneze, frontal într-un microbuz Fiat Ducato din România.

Din cauza forței impactului, microbuzul a fost aruncat înainte aproximativ 50 de metri și apoi s-a oprit pe banda a doua. Părți ale vehiculului au fost împrăștiate pe prima și a doua bandă.

Victimele accidentului

În urma impactului, șoferul camionului a fost rănit și a fost transportat la clinica Bad Hersfeld pentru observații suplimentare.(VEZI ȘI: ACCIDENT GRAV ÎN PIAȚA CONSTITUȚIEI, DIN CAPITALĂ! UN MOTOCICLIST A INTRAT ÎN PLIN ÎNTR-UN AUTOTURISM)

În microbuz, pe lângă șoferul de 29 de ani, mai erau alte opt persoane din România. Doi pasageri au fost răniți ușor în urma accidentului. După un control efectuat de un medic de urgență la locul accidentului, toți ocupanții vehiculului au putut continua călătoria cu un microbuz de schimb sosit la fața locului.

Datorită măsurilor de salvare și remorcare/curățare, pompierii Kirchheim au închis trei din patru benzi ale autostrăzii. Prejudiciul adus bunurilor este estimat la aproximativ 35.000 de euro.