Accident grav în Vrancea! A fost activat planul Roșu. 11 autospeciale și epicopterul SMURD au ajuns acolo

Publicat: 16/06/2020 | 08:06

Un grav accident de circulație a avut loc marți dimineața în localitatea Balotești, din județul Vrancea. A fost activat planul Roșu de intervenție. Nu mai puțin de 11 autospeciale au ajuns la locul accidentului.

CITEȘTE ȘI: DEPUTATA ELVIRA ŞARAPATIN A ACCIDENTAT UN BĂRBAT PE TRECEREA DE PIETONI, DUPĂ CARE A FUGIT! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN GORJ

Planul Roșu de intervenție a fost activat, marți dimineața, în județul Vrancea. Asta după ce un microbuz și o mașină s-au ciocnit frontal. Nu mai puțin de 11 autospeciale au fost trimise la locul accidentului, dar și elicopterul SMURD, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Este vorba de două autospeciale de stingere, patru ambulanțe SMURD, una de descarcerare și patru ambulanțe ale Serviciului județean de ambulantă. În scurt timp va ajunge la locul accidentului și un elicopter SMURD, dată fiind starea gravă a unor victime, în urma impactului.

Accident grav. A fost activat planul Roșu

În urmă cu o săptămână, un alt accident grav a avut loc, dar în Vâlcea, în urma căruia a fost activat planul Roșu. Și atunci a fost implicat un microbuz. În el se aflau 14 persoane. Tragedia s-a produs în localitatea Buneşti, între un autoturism şi un microbuz de transport persoane care s-a răsturnat, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au intervenit un echipaj de descarcerare, şase echipaje SMURD şi alte şapte de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă„Şapte victime au fost preluate de SAJ şi una de SMURD Vâlcea. În autoturism a fost o victimă, iar în microbuz zece. Aparent nicio persoană nu este în stare gravă. Având în vedere numărul mare de victime a fost declanşat Planul roşu de intervenţie. Persoana care a fost încarcerată este o femeie, în vârstă de 52 de ani”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean a informat că accidentul a avut loc după ce șoferul unui autoturism care mergea pe sensul de mers Vâlcea – Gorj a intrat pe contrasens și a izbit microbuzul în care erau 14 persoane.