A vrut să se arunce de pe pod, iar un polițist și un pompier l-au salvat în ultima clipă

Publicat: 21/02/2020 | 19:23

Un bărbat care voia să se sinucidă a fost salvat în ultima clipă de un polițist și un pompier! Polițiștii din Roman au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană amenință că se aruncă de pe podul din zona microhidrocentralei din localitatea Horia.

La eveniment a intervenit un echipaj de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman și lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț.

La fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 43 de ani, din Cotu Vameș.

Agent de poliție George Dache și comandatul Detașamentului de Pompieri Roman au intervenit în cel mai scurt timp și au purtat discuții cu cel care amenința că se va sinucide. Au reușit să convingă bărbatul să renunțe la gestul necugetat și să coboare de pe pod, în siguranță. Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i s-a asigurat asistență medicală de specialitate.

Deznodământul a fost unul favorabil datorită intervenției prompte a celor doi, salvând astfel viața bărbatului.

Siguranța comunității face parte din atribuțiile de zi de zi ale polițiștilor,  aceștia asumându-și în fața cetățenilor angajamentul de a interveni prompt și cu profesionalim cu fiecare ocazie, potrivit competenței profesionale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță optim.