A treia etapă de relaxare a măsurilor începe în data de 15 iunie! Restaurantele și locurile de joacă rămân închise. Explicația ministrului Nelu Tătaru

Publicat: 10/06/2020 | 23:35

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în toate lumea. A fost înregistrat un număr foarte mare de victime și au fost raportate milioane de cazuri de persoane contaminate cu virusul COVID-19. Din cauza coronavirusului au fost închise majoritatea locurilor publice, iar oameni au fost nevoiți să respecte o perioadă lungă de izolare.

Însă acum, epidemia de coronavirus nu mai face atât de multe victime la nivel global, iar datorită acestui lucru au fost anunțate noi măsuri de relaxare. La fel s-a întâmplat și în România, care se află pe o pantă descendentă, după mai bine de trei luni în care virusul COVID-19 a făcut numeroase victime. În prezent numărul de noi cazuri este din ce în ce mai redus, iar România poate aspira spre un viitor promițător. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, DESPRE TESTAREA BUCUREȘTENILOR, ORGANIZATĂ DE GABRIELA FIREA. „NU ESTE UN STUDIU DE REFERINȚĂ SAU ȘTIINȚIFIC PE CARE NOI SĂ ÎL LUĂM ÎN CONSIDERARE”)

Până acum au existat două seturi de relaxare a măsurilor, iar având în vedere progresul, cetățenii se pot aștepta la o  nouă etapă de relaxare, începând cu data de 15 iunie. Deși numărul de noi cazuri nu este foarte ridicat, pericolul reprezentat de virusul COVID-19 încă nu a dispărut, așa că unele locuri o să rămână în continuare închise.

Restauratele și locurile de joacă rămân închise

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit la Digi24 despre măsurile care se vor aplica în cea de-a treia etapă de relaxare, din 15 iunie și a explicat de ce nu se vor deschide restaurantele din spațiile închise și locurile de joacă. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT: ”RELAXAREA MĂSURILOR VA FI FĂCUTĂ GRADUAL!”)

„De ce nu se deschid restaurantele? Pentru că avem spații închise. Spațiile închise înseamnă un alt tip de aerosolizare. Încercăm o evaluare pe 15 – 30 de zile a spațiilor deschise, în care nu avem elementul de aerofloră. Mai avem 15 zile în care putem vedea care sunt rezultatele. În planul B nu mai putem restricționa absolut nimic.

Locurile de joacă rămân închise. Sunt locuri cu multe suprafețe comune și atunci transmiterea se poate face. În spațiile închise nu putem spune că avem aceeași ardere a virusului ca în spațiile deschise”, a declarat Nelu Tătaru, pentru sursa citată.