A sunat la 112 și a anunțat că intenționează să arunce în aer Președinția Republicii Moldova

Publicat: 02/03/2021 | 23:20

Un caz bizar a avut loc în această seară. Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că intenționează să arunce în aer Președinția Republicii Moldova. Se pare că bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit Poliţiei, apelul la 112 a fost făcut, marţi, în jurul orei 19:00. În urma acestuia la fața locului s-au deplasat Batalionul de patrulare și reacționare operativă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani cât și angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat. (CITEȘTE ȘI: ULTIMA ORĂ. O POSIBILĂ AMENINȚARE CU BOMBĂ LA O ȘCOALĂ AMERICANĂ DIN CAPITALĂ. ȘOSEAUA PIPERA A FOST BLOCATĂ DE POLIȚIȘTI)

Autoritățile au stabilit că apelul a fost făcut de către un bărbat în vârstă de 59 de ani, aflat în stare de ebrietate. La scurt timp, individul a fost identificat, reţinut şi dus la inspectorat. Acesta este acuzat pentru „comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”.

Conform legislației în vigoare, bărbatul riscă amendă de la 27.500 lei la 42.500 lei sau pedeapsa cu muncă în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, potrivit publika.md.