A murit Steve Priest, basist şi solist al trupei The Sweet. Fostul chitarist al formației: “Mă simt făcut bucăți acum”

Publicat: 05/06/2020 | 14:07

Vestea că Steve Priest, basist şi solist al trupei The Sweet, a murit la vârsta de 72 de ani a adus doliul în lumea muzicii de peste hotare. Fostul chitarist al formației a transmis un mesaj emoționant la scurt timp după ce a fost confirmat decesul. Deocamdată, nu se știe cauza morții regretatului artist.

Citește și: Ultimele detalii despre starea de sănătate a mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce a reușit să facă, recent, artista

Steve Priest, basist şi solist al trupei The Sweet, a murit la 72 de ani

Steve Priest, basist şi solist al trupei glam rock britanice The Sweet, a murit ieri la vârsta de 72 de ani. Anunțul oficial a fost făcut de familie și foștii colegi de trupă. Regretatul cântăreț i-a avut până în ultima clipă pe cei dragi alături. Soția lui, Maureen O’Connor, cele trei fiice: Lisa, Danielle și Maggie, dar și cei trei nepoți: Jordan, Jade și Hazel l-au vegheat, au scris jurnaliștii de la Variety.

“(…). Mă simt făcut bucăți acum. Steve Pries a murit. Eu și soția lui, Maureen, eu am păstrat legătura și am crezut că starea lui de sănătate nu va ajunge în acest moment. Niciodată. Gândurile mele sunt îndreptate spre familia lui.

A fost cel mai bun basist cu care am cântat vreodată. Zgomotul pe care noi l-am făcut ca trupă a fost atât de puternic. Din acel moment, din vara anului 1970, când a pornit pe Odyssey-ul nostru muzical, lumea s-a deschis și a început călătoria rollercoaster! În cele din urmă, și-a ascultat inima și s-a mutat în SUA. Mai întâi în New York, apoi LA.

Odihnește-te în pace, frate. Toată dragostea mea. Andy” este mesajul scris de fostul chitarist al renumitei trupe pe pagina lui de Facebook, unde a publicat trei poze vechi cu fostul coleg și, totodată, prieten.

În 1994, regretatul basist a lansat o autobiografie, intitulată “Are You Ready, Steve?”. În acest volum sunt informații despre viața sa privată și vremurile în care făcea parte din celebra formație Sweet. Steve Priest a construit renașterea grupului în 2008 și a avut mai multe concerte în Statele Unite și a fost prezent la mai multe festivaluri. The Sweet a fost una dintre cele mai populare trupe glam rock, în anii 1970, şi este cunoscută pentru piese ca “Ballroom Blitz”, “Little Willie”, “Wig Wam Bam”,“Action”, “Fox on the Run” şi “Love Is Like Oxygen”.

Prima piesă de succes a fost “Funny Funny”, lansată în 1971. Connolly a părăsit trupa în 1978 şi, deşi, Steve Priest a fost un solist redutabil, popularitatea celor de la The Sweet s-a diminuat, iar trupa s-a destrămat în 1981. Ulterior, s-a reunit în mai multe rânduri, în diferite formule.