A murit starețul mănăstirii vâlcene Stănișoara, infectat cu noul coronavirus

Publicat: 11/08/2020 | 17:06

În cursul zilei de marți a fost anunțat decesul starețului mănăstirii Stănișoara, Laurențiu Popa. În urmă cu două săptămâni, duhovnicul a fost diagnosticat pozitiv cu noul coronavirus, ajungând la terapie intensivă la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Surse din anturajul părintelui stareț au precizat că acesta suferea de un presupus cancer pulmonar.

„A plecat la ceruri în această dimineață părintele arhimandrit Laurențiu, starețul Stănișoarei – Vâlcea, duhovnic iscusit, gospodar desăvârșit și om deosebit. Dumnezeu să-l așeze lângă drepții Lui”, este anunțul făcut pe rețelele de socializare

Mănăstirea Stănișoara, numită, până în secolul al XVIII-lea, Nucet, este situată la poalele Masivului Cozia, pe versantul sudic, pe teritoriul orașului Călimănești, în județul Vâlcea. Numele mănăstirii vine de la stânele de oi ce existau în partea locului. Complexul mănăstirii Stănișoara a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Vâlcea din 2015. (VEZI AICI: ULTIMA DORINȚĂ A ÎPS PIMEN. ȘI-A PREGĂTIT SICRIUL ȘI…)

Un număr de 1.215 cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 11 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 63.762 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), a informat, marți, Grupul de Comunicare Strategică.

30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 613 persoane au fost reconfirmate pozitiv. (NU RATA: CE AU DECIS REPREZENTANȚII BOR ÎN LEGĂTURĂ CU ÎMPĂRTĂȘANIA PE DURATA STĂRII DE ALERTĂ ÎN ROMÂNIA DIN CAUZA EPIDEMIEI DE CORONAVIRUS)

Au murit 35 de oameni, în intervalul 10-11 august 2020

În intervalul 10.08.2020 (10:00) – 11.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (21 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București. 19.491 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.595 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 7.896 la cerere. (CITEȘTE ȘI: METODA SIMPLĂ CARE POATE DIMINUA NUMĂRUL DE NOI CAZURI DE CORONAVIRUS! DR. ADRIAN MARINESCU: „POATE SĂ FACĂ FOARTE CLAR DIFERENȚA…”)

Citește și...