A murit preotul Serafim: ”Vorbește-i lui Dumnezeu și de un păcătos ca mine!” VIDEO

Publicat: 13/06/2020 | 09:42

Preotul Serafim Huzdup a murit. Avea doar 46 de ani și era consilier silvic și agricol în cadrul Centrului Eparhial Roman. Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

CITEȘTE ȘI: CE SCRIE PE CRUCEA LUI ÎPS PIMEN! MOTIVUL PENTRU CARE A FOST ÎNMORMÂNTAT FĂRĂ SĂ I SE TREACĂ NUMELE REAL LA CĂPĂTÂI

”Cu nespusă durere, dar cu nădejdea pe care ne-o dă Hristos Domnul prin cuvintele: «Eu sunt Învierea şi Viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, viu va fi.» (Ioan 11, 25), aducem la cunoștință clerului, cinului monahal și credincioșilor din Arhiepiscopia noastră trista veste a plecării în veșnicia lui Dumnezeu a Preacuviosului Arhimandrit Serafim Huzdup.

În dimineața zilei de vineri, 12 iunie 2020, după mai bine de o săptămână de suferință, părintele Serafim, un monah de vocație, model de slujire și apreciat colaborator în administrația Centrului eparhial Roman, a părăsit această lume, adăugându-se în pomelnicul vrednicilor slujitori ai Catedralei arhiepiscopale Sf. Cuvioasă Parascheva, Roman, ce și-au împlinit cu responsabilitate și dăruire misiunea sacerdotală”, scrie în comunicatul transmis de IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Părinte Serafim, să ne ierți și la Dumnezeu să mijlocești pentru noi! De două ori ne-am întâlnit, de două ori împreună am slujit! Tăcut, smerit și gânditor, așa te-am simțit, părinte iubitor! Te rog părinte, vorbește lui Dumnezeu și de un păcătos ca mine! Dumnezeu să-ți dăruiască Raiul! Odihna veșnică și sfântă, părinte!

Publicată de Ioan Danci pe Vineri, 12 iunie 2020

A murit preotul Serafim. Mesajul lui IPS Ioachim

I se aduc alte laude dă către Ioachim, considerându-l un apropiat și un bun sfătuitor al călugărilor și călugărițelor. ”Părintele Serafim n-a fost doar un bun coordonator, în calitatea și ascultarea pe care i-am încredințat-o de Exarh, ci, mai ales, un apropiat și un bun sfătuitor al călugărilor și călugărițelor din mănăstirile din cuprinsul Eparhiei. A gestionat și administrat cu acrivie și profesionalism toate lucrările, aspectele ce au ținut de sectorul agricol și silvic, făcându-se apreciat de partenerii și instituțiile cu care Centrul eparhial colaborează.

NU RATA: ULTIMA DORINȚĂ A ÎPS PIMEN. ȘI-A PREGĂTIT SICRIUL ȘI…

În aceste clipe de tristețe, îmi exprim, părinteşte, întreaga compasiune faţă de călugării din Mănăstirea Runc, așezământul monahal de metanie al Părintelui Serafim, față de marea familie a monahilor și monahiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, căreia Părintele Serafim îi era dedicat și pe care căuta să o ajute, sfătuind pe fiecare, și,  de asemenea, transmitem un gând de mângâiere pentru mama și frații săi, rugând pe Milostivul Dumnezeu să dea putere, sprijin şi ocrotire tuturor celor îndurerați de această veste. Ne rugăm ca Domnul Hristos să așeze în ceata cuvioșilor pe slujitorul său părintele Serafim. Veşnică să-i fie pomenirea!”, se mai arată în comunicat.