A murit polițistul din Olt infectat cu virusul COVID-19. Soția și fiica lui erau și ele pozitive

Publicat: 14/06/2020 | 09:42

Alexandru Gibea, șeful de post din Ipotești, județul Olt, a murit sâmbătă la spital. El era infectat cu virusul COVID-19. Soția și fiica lui, infectate și ele cu noul coronavirus, au fost externate, după ce ultimul test a ieșit negativ.

CITEȘTE ȘI: FOCAR DE INFECȚIE CU NOUL CORONAVIRUS ÎN RÂNDUL POLIȚIȘTILOR DIN OLT! CÂȚI AGENȚI AU FOST DEPISTAȚI POZITIV CU BOALA RARĂ DIN CHINA

Alexandru Gibea fusese internat în spital la sfârşitul lunii mai, fiind găsit cu noul coronavirus, scrie Reporter24. Polițistul de 49 de ani a fost internat pe 28 mai, la Spitalul Slatina, iar două zile mai târziu a fost transferat la Caracal, fiind confirmat cu virusul ucigaș. Dar, cu o săptămână în urmă, a fost transferat la Bucureşti. Se pare că starea sănătății lui se agravase.

Și adjunctul șefului de post din Ipotești a fost infectat cu noul coronavirus. Acesta a transmis virusul şi soţiei, dar şi celor doi fii şi nepoatei sale. Revenind la Alexandru Gibea, polițistul decedat sâmbătă, soția și fiica lui fuseseră externate din spital și îl așteptau și pe Alexandru acasă, cu sfletul al gură. Din nefericire, omul legii a decedat.

Tot în aceeaşi perioadă a fost testat pozitiv şi un poliţist din Brebeni, care desfăşura acţiuni comune cu poliţiştii din Ipoteşti. Alexandru Gibea este cel de al şaselea deces din judeţul Olt, cauzat de COVID-19.

A murit polițistul din Olt infectat cu virusul COVID-19. Probleme și la Bacău

Un angajat al Poliției Locale Bacău a fost internat după ce a prezentat simptome specifice. Deși printre colegi există teama să nu fie, la rândul lor, infectați cu COVID-19, activitatea instituției aflate în subordinea Primăriei Bacău continuă să se desfășoare în mod normal. Cazul polițistului infectat a fost confirmat atât de șeful acestuia, cât și de șeful Direcției de Sănătate Publică Bacău. ”Instituția noastră a luat toate măsurile necesare pentru angajații Poliției Locale. S-au efectuat dezinfecții de două ori pe săptămână atât pentru spații, cât și pentru autovehicule, lucrătorii au avut în dotare pe lângă mănuși și mască, dezinfectante individuale.

NU RATA: A CRESCUT NUMĂRUL CAZURILOR DE CORONAVIRUS! ALEXANDRU RAFILA: SĂ NU RENUNȚĂM LA COMPORTAMENTUL PRECAUT

Accesul în sediu se face pe bază de cartelă, iar la intrare se află, fiecare dintre noi trece prin filtrul termometrului cu care suntem scanați, atunci când ne prezentăm la muncă. Activitatea de instruire s-a făcut doar în grupuri de câte trei persoane și pe cât posibil în spații deschise. Noi ne-am făcut treaba, dar surprizele pot apărea și din altă parte, nu știm exact cum s-a întâmplat. Așteptăm recomandările Direcției de Sănătate Publică. În orice caz riscul ca virusul să se fi răspândit la locul de muncă e destul de mic, ținând cont de faptul că persoana confirmată a fost liberă de pe data de 27 mai”, a declarat Lucian Iftene, Șeful poliției Locale Bacău.