A murit Pelle Alsing, toboșarul de la Roxette! Cu un an înainte decedase solista trupei VIDEO

Publicat: 21/12/2020 | 07:32

Pelle Alsing, toboșarul celebrei trupe Roxette, a murit. Avea 60 de ani. În urmă cu doar un an, trecea în neființă solista trupei, Marie Fredriksson.

Tristul anunț avea să fie făcut pe pagina de Facebook a formației. ”Cu o tristeţe de nedescirs vă anunţ că dragul nostru Pelle Alsing a încetat din viaţă. (…) Pelle nu a fost doar un toboşar minunat şi inventiv, a fost de asemenea cel mai bun prieten pe care ţi-l poţi imagina, o fiinţă bună şi generoasă,” a fost anunțul făcut. (CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN MUZICA ROMÂNEASCĂ! CÂNTĂREȚUL DUMITRU STROIE A MURIT LA NUMAI 30 DE ANI ÎNTR-UN CUMPLIT ACCIDENT)

Pe 10 decembrie, în urmă cu un an, solista trupei, Marie Friedriksson, deceda, la vârsta de 61 de ani. Vestea tristă era anunțată de cotidianul suedez Express, care a citat un comunicat al familiei cântăreței: „Cu mare tristețe anunțăm că una dintre cele mai mari și mai iubite artiste a plecat dintre noi. Marie Fredriksson a murit în dimineața zilei de 9 decembrie, ca urmare a unei boli cu care a fost diagnosticate de mult”.

A murit Pelle Alsing, toboșarul de la Roxette! Cu un an înainte decedase solista trupei

Formată la începutul anilor ’80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum „The Look”, „Dressed for Success”, „Listen to Your Heart”, „Dangerous”, „It Must Have Been Love”, „Joyride” și „Milk and Toast and Honey” au făcut înconjurul lumii, fiind considerate în prezent adevărate „evergreen-uri”. Cu o colecție impresionantă de hituri, duoul suedez a reușit să domine clasamentele muzicale în anii ’90, dar și mult după, înregistrând, de-a lungul timpului, vânzări de peste 75 de milioane de discuri. Trupa Roxette a susținut trei concerte în România, ultimul fiind în 2015. (NU RATA: A MURIT CÂNTĂREȚUL CHARLEY PRIDE! A FOST RĂPUS DE COVID-19)

În 2009, duoul s-a reunit și a reînceput să susțină concerte live, însă, în februarie 2016 a concertat pentru ultima dată, din cauza problemelor de sănătate ale solistei trupei, Marie. Însă, în iunie 2016, grupul muzical și-a lansat cel de-al zecelea album, „Good Karma”.