A murit Paolo Rossi, eroul Italiei la Cupa Mondială din 1982! Avea 64 de ani!

Publicat: 10/12/2020 | 08:13

Paolo Rossi, eroul Italiei la Cupa Mondială din Spania 1982, a murit. Fusese golgheterul acelui turneu final pe care „squadra azzurra” l-a câștigat pe stadionul „Santiago Bernabéu”.

După ce Argentina a fost îndoliată de moartea lui Diego Armando Maradona, acum se produce un adevărat șoc în Italia. Marele Paolo Rossi, eroul Cupei Mondiale din 1982, s-a stins din viață la doar 64 de ani. Cunoscutul atacant a jucat pentru echipe ca Vicenza, Perugia, Juventus, Milano și Hellas Verona, dar va rămâne în istorie pentru cele șase goluri ale sale din Cupa Mondială în Spania. A marcat în finală împotriva Germaniei, două reușite în semifinala împotriva Poloniei și un hat-trick împotriva Braziliei. (CITEȘTE ȘI: MĂRTURII INCREDIBILE DESPRE DIEGO MARADONA: „A MURIT SĂRAC… I-AU FURAT TOT”)

Între 1977 și 1986 Paolo Rossi a marcat 20 de goluri pentru naționala Italiei. A mai câștigat de două ori titlul în Serie A, Cupa Campionilor Europeni și Cupa Italiei cu Juventus Torino.

A murit Paolo Rossi, eroul Italiei la Cupa Mondială din 1982! Avea 64 de ani!

Paolo Rossi a lucrat în ultima perioadă ca analist pentru postul public de televiziune RAI și era unul dintre cei mai îndrăgiți foști jucători ai Italiei. Știrea tristă a fost anunțată de Enrico Varriale, director adjunct al Rai Sport și publicată de toată presa italiană. De fapt, Federica Cappelletti, soția lui „Il Bambino di Oro”, a publicat pe rețelele sale de socializare o fotografie a amândurora care confirmă tristul eveniment. „Pentru totdeauna”, a scris ea, după care a postat o inimioară, scrie prosport.ro. (NU RATA: INCIDENTE LA ÎNMORMÂNTAREA LUI MARADONA! FOSTUL FOTBALIST, ÎNHUMAT ÎN SECRET, LA MIEZUL NOPȚII VIDEO)

Fostul antrenor Vincenzo Bearzot, selecționerul care a câștigat Cupa Mondială din Spania cu naționala Italiei, în 1982, a decedat, în urmă cu 10 ani, la vârsta de 83 de ani. „Enzo Bearzot a fost unul dintre cei mai mari italieni ai secolului XX. A fost ca un tată pentru mine, lui îi datorez totul”, a declarat, plângând, Paolo Rossi. Fostul atacant, declarat cel mai bun jucător al CM 1982, a fost convocat de Bearzot pentru turneul final la doar două luni după ce și-a ispășit o suspendare de doi ani pentru implicarea într-un scandal cu meciuri trucate.