A murit Minela Călinescu, medic ginecolog din Slatina. Femeia născuse doi gemeni cu doar câteva zile înainte de a suferi un stop cardio-respirator

Publicat: 15/02/2020 | 13:07

Minela Călinescu, medic ginecolog la Spitalul Județean de Urgență Slatina, a pierdut lupta pentru viață pe patul spitalului din Craiova. Aceasta a adus pe lume doi bebeluși gemeni, iar la șase zile post operator a suferit un stop-cardio respirator. Din jurul datei de 11 ianuarie, aceasta se afla pe secția ATI a Spitalului de Urgență Craiova, în stare gravă, funcțiile vitale fiindu-i susținute de aparate.

Minela Călinescu – care s-a stins din viață pe data de 14 februarie 2020 – era medic ginecolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar cu o zi înainte de Bobotează, născuse, prematur, doi gemeni – un băieţel şi o fetiţă.

Cu toate eforturile specialiștilor, gemenii s-au născut la doar 32 săptămâni, la spitalul din Craiova, unde sarcina medicului a şi fost urmărită. La nici o săptămână de la naşterea gemenilor (n.red. – care sunt în stare bună) a intervenit o complicaţie, cel mai probabil pe fondul unei imunităţi scăzute. Astfel, doctorul. Minela Călinescu a suferit un stop cardio-respirator.

Doctorița a fost resuscitată, însă se afla în stare foarte gravă – stare de comă – perioadă în care creierul nu a fost oxigenat fiind, spun medicii, foarte mare.

Minela Călinescu a pierdut lupta cu viața