A murit medicul Papei Francisc! A fost internat pentru altă boală dar i s-a descoperit COVID-19

Publicat: 10/01/2021 | 17:51

Fabrizio Soccorsi, medicul Papei Francisc, a murit în spital, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. El fusese internat însă pentru altă boală, iar COVID-19 i s-a depistat ulterior.

Fabrizio Soccorsi, medicul Papei Francisc, avea 78 de ani și a fost internat, în 26 decembrie, într-un spital din Roma pentru o boală oncologică, potrivit Mediafax. Decesul a avut loc din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19, scrie Vatican News. (CITEȘTE ȘI: ÎMBRĂCATĂ PROVOCATOR, NATALIA GARIBOTTO A PRIMIT LIKE PE INSTAGRAM DE LA PAPA FRANCISC: “MĂCAR ACUM O SĂ MERG ÎN RAI” | FOTO)

Fabrizio Soccorsi fusese ales medic personal al Papei Francisc în 2015. Nu se cunoaște data la care medicul a avut ultimul contact cu Papa Francisc. Iar Papa va fi vaccinat săptămâna viitoare, Suveranul Pontif îndemnându-i pe toți să se vaccineze pentru a-și proteja nu numai viața lor, ci și pe a celorlalți, potrivit Reuters, care citează un interviu acordat postului TV Canale 5.

Mesajul Papei Francisc pentru creștini: cum să depășească pandemia de coronavirus

Papa Francisc le-a vorbit creștinilor, în finalul anului trecut, despre pandemia de coronavirus. În mesajul său, Suveranul Pontif a admis că actuala situaţie pe care o trăim, marcată de pandemie, suscită în rândul multora „preocupare, frică şi nemulţumiri, existând riscul de a cădea în pesimism, apatie şi închidere în sine”. ”Îi sfătuiesc pe creştini la „ai multă sobrietate, atenţie discretă şi respectuoasă faţă de vecinii lor aflaţi în dificultate şi la momente de rugăciune petrecute în familie. Aceste trei lucruri ne vor ajuta foarte mult”, a mai spus Papa. (NU RATA: PAPA FRANCISC I-A CRITICAT PE CEI CARE ASCULTĂ MAI MULT DE COMPANIILE FARMACEUTICE DECÂT DE MEDICI)

El a explicat că „în mijlocul vicisitudinilor vieţii, Dumnezeu mereu ne întinde mâna şi ne eliberează de ameninţări”. Nu trebuie decât „să prindem această mână pentru a nu ne prăbuşi în abis şi pentru a ne găsi pe noi înşine”, a încheiat Papa Francisc.