A murit Mariana Popa, una dintre cele mai longevive balerine din țară

Publicat: 05/01/2021 | 10:42

Cea mai cunoscută balerină de la Teatrul Alexandru Davila din Pitești a încetat din viață la 72 de ani. Aceasta a avut o carieră de aproximativ 40 de ani.

Vestea tristă a trecerii sale în neființă a dat-o colegii săi.

”Cu profund regret, colectivul Teatrului Alexandru Davila anunță trecerea în neființă a doamnei Mariana Popa, născută la 10 octombrie 1949.

Timp de peste 40 de ani a făcut parte din colectivul teatrului, activând atât în corpul baletului în spectacole precum: “Stelele Piteștiului”, “Cântăm bucuria vieții”, “Do-Re-Mi și va mai fi”, “Zâmbete pe portativ”, dar și ca actriță în: “Lambada tinereții”, “Umor sponsorizat”, “Toată lumea mulțumită”, “Bunica nu se mai mărită”, și multe altele.

A lucrat alături de regizori precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante și de coregraful Dorin Oancea”, a anunțat pe Facebook teatrul Alexandru Davila.

 40 de ani pe scenă

Artista a lucrat alături de regizori cunoscuţi precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante şi de coregraful Dorin Oancea.

A făcut parte din echipa care a înfiinţat pe 1 noiembrie 1958 secţia de estradă a Teatrului Alexandru Davila din Piteşti.

Această secţie, construită de mai mulți artiști, a debutat cu piesa „Prima seară, primul cântec” de Mircea Răţescu şi Constantin Zărnescu.

Mariana Popa a activat atât în corpul baletului în spectacole precum: „Stelele Piteştiului”, „Cântăm bucuria vieţii”, „Do-Re-Mi şi va mai fi”, „Zâmbete pe portativ”, dar şi ca actriţă în: „Lambada tinereţii”, „Umor sponsorizat”, „Toată lumea mulţumită”, „Bunica nu se mai mărită”.