A murit fostul mare rabin al Israelului. Fusese infectat cu noul coronavirus

Publicat: 13/04/2020 | 07:25

Eliyahu Bakshi-Doron, fostul mare rabin al Israelului, a încetat din viață duminică, la vârsta de 79 de ani. Eliyahu Bakshi-Doron fusese testat pozitiv la COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții spitalului Shaare Zedek din Ierusalim, citează agerpres.ro.

Eliyahu Bakshi-Doron s-a născut la Ierusalim, în anul 1941, și a fost mare rabin al Israelului între anii 1993 și 2003. Anterior, fusese mare rabin în Haifa, timp de 18 ani. Fostul mare rabin al Israelului a avut și o întâlnire cu Papa Ioan Paul al II-lea, în anul 2000, rabinii ultraortodocși criticându-l în dese rânduri pentru că a acceptat întrevederea. Totodată, Eliyahu Bakshi-Doron s-a declarat un adept al ”dialogului interconfesional”, având întâlniri, de-a lungul timpului, cu reprezentanți ai comunităților musulmane și creștine din Israel.

(CITEȘTE ȘI: HALUCINANT. CE A FĂCUT UN MEDIC DIN BUCUREȘTI DUPĂ CE A AFLAT CĂ ESTE INFECTAT CU NOUL CORONAVIRUS. JANDARMII AU FOST NEVOIȚI SĂ INTERVINĂ)

A fost inculpat pentru corupție

Fostul mare rabin al Israelului a trecut prin perioade mult mai tensionate, după ce a fost inculpat ”pentru corupție și abuz de încredere” în anul 2012, în anul 2017 primind și o condamnare – cu suspendare – de 1 an de închisoare.

Eliyahu Bakshi-Doron avea și alte probleme de sănătate, iar infecția cu noul coronavirus a dus la deteriorarea rapidă a stării sale, au precizat reprezentanți ai spitalului din Ierusalim.

(VEZI ȘI AICI: GOOGLE ȘI APPLE PROPUN O APLICAȚIE PENTRU LOCALIZAREA PERSOANELOR INFECTATE CU CORONAVIRUS. CUM FUNCȚIONEAZĂ)