A murit bărbatul din Constanța care a fost împușcat în cap de polițiști. Aceștia au tras mai multe focuri de armă pentru a opri mașina în care se afla

Publicat: 19/12/2019 | 09:16

Polițiștii au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă după ce conducătorul unei mașini a refuzat să oprească mașina la semnalul regulamentar de oprire. Cei doi polițiști observaseră că mașina avea parbrizul spart, iar după ce șoferul trecut mai departe au pornit în urmărirea acestuia.

Au fost trase, inițial, trei focuri de armă ”în plan vertical” – ulterior trăgându-se și cinci focuri asupra autovehicului -, iar pasagerul de pe bancheta din spate a ajuns la spital cu o plagă în regiunea capului, fiind în comă.  ”Pacientul are aproximativ 20 ani şi a fost găsit în comă, cu o plagă în regiunea capului. A fost intubat şi transportat la spital”, au informat reprezentanţii SAJ. La fața locului au intervenit un echipaj SMURD şi un echipaj al Ambulanţei.

Potrivit IPJ, polițiștii au pornit în urmărirea tânărului cu autospeciala din dotare, având mijloacele acustice și luminoase în funcțiune. Mașina a fost abandonată de către șofer și un alt pasager, iar oamenii legii l-au descoperit pe tânărul de 20 de ani pe bancheta din spate, împușcat în cap.

„Deoarece conducătorul autoturismului nu s-a conformat, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia cu autospeciala din dotare, cu mijloacele acustice şi luminoase în funcţiune, pe mai multe străzi din oraşul Năvodari, cu direcţia spre localitatea Lumina. În timpul urmăririi, poliţiştii au tras un foc de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată conducătorul auto nu s-a conformat, continuând deplasarea, în acest timp fiind efectuate, în total, trei focuri de avertisment în plan vertical”, a transmis IPJ Constanţa într-un comunicat. Cercetările continuă pentru a se stabili toate circumstanțele care au dus la un asemenea eveniment tragic.