A murit actrița Ligia Dumitrescu: ”Odihnă veșnică, Doamnă a scenei!”

Publicat: 15/04/2020 | 18:07

A murit actrița Ligia Dumitrescu. Anunțul a fost făcut de foștii săi colegi de la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău.

”Viața asta este șansă, o primești de undeva… Drum lin! Odihnă veșnică, Doamnă a scenei!”, a fost mesajul postat pe Facebook de către artiștii de la Teatrul Municipal Bacovia.

Ligia Dumitrescu s-a născut în 29 august 1936, la București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa Profesorilor Lidia Ionescu, Ion Cojar, Radu Penciulescu.

A fost colegă de promoție cu Ștefan Iordache, Irina Petrescu, Sanda Țăranu, Dionisie Vitcu, Constanța Zmeu. A finalizat studiile cu rolul Marina din ”Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov. După absolvire, a fost invitată la Teatrul Dramatic din Constanța, apoi a ales Teatrul din Bacău. Aici, la Bacău, și-a împlinit cariera.

Dintre succesele sale amintim spectacolele: SOSESC DISEARĂ, TICHIA CU CLOPOȚEI,HANUL DE LA RĂSCRUCE, CASA BERNARDEI ALBA, MORTUL DIN POD, OPT FEMEI, GAIȚELE.

A jucat în filme importante: DOMNIȘOARA AURICA, regia Șerban Manolescu, NOIEMBRIE, ULTIMUL BAL, regia Dan Pița, sau în NUNTA MUTĂ , regia Horațiu Mălăele.

În 2009 a fost declarată Societar de Onoare al Teatrului Municipal ”Bacovia”, alături de actorii Constanța Zmeu, Doina Iacob, Viorel Baltag, Stelian Preda, Florin Blănărăscu, Despina Prisacaru.

Ultimul spectacol în care a jucat a fost OPT FEMEI, de Robert Thomas, în regia domnului Gheorghe Balint, un spectacol pe care îl veți putea revedea în programul de spectacole Online al Teatrului Municipal Bacovia.