A murit actorul Florin Predună! A jucat peste 180 de roluri

Publicat: 18/06/2020 | 18:15

Actorul Florin Predună a murit noaptea trecută! Era un nume sonor al teatrului din Bârlad, jucând, de altfel, peste 180 de roluri de toate felurile, de la drame la comedii și nu numai.

CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN LUMEA MUZICII. VERA LYNN, UNA DINTRE CELE MAI APRECIATE CÂNTĂREȚE, A MURIT ÎNCONJURATĂ DE MEMBRII FAMILIEI

Florin Predună a jucat pe scena din Bârlad nu mai puțin de 25 de ani. Noaptea trecută s-a retras definitiv: și de pe scenă, și din viață! Sa dus la Ceruri, spre marele regret al oamenilor care i-au gustat talentul de actor pe scenă, scrie vremeanoua.ro. Se spune că a fost actorul care a circulat cel mai mult pe scenele teatrelor din România, era extrem de variat, neliniștit chiar, și a oferit atâta satisfacție oamenior care iubesc teatrul.

Cine a fost actorul Florin Predună, mort noaptea trecută

Actorul Florin Predună, care a murit noaptea trecută, a absolvit Liceul Comercial din Craiova, apoi a urmat cursurile conservatorului particular din Galați. Debutul pe scenă avea să și-l facă tot la Galați, la Teatrul Dramatic. Se întâmpla în anul 1955, când a interpretat rolul lui Nick, în piesa „Hanul de la răscruce”, de H. Lovinescu.

NU RATA: DOLIU ÎN LUMEA MUZICALĂ! A MURIT YOHAN, UN ARTIST K-POP DE NUMAI 28 DE ANI

A urmat pentru Florin Predună o călătorie lungă prin țară, urcând pe scenele a nu mia puțin de opt teatre. Scurte perioade s-a angajat acolo, 2-3 luni la Turda, Reșița, Botoșani, Tg. Mureș și nu numai. Abia în 1974 avea să se stabiliească la Bârlad, unde a continuat să joace încă 25 de ani. Noaptea trecută Florin Predună a murit!

A murit actorul Florin Predună! A jucat peste 180 de roluri

Actorul Florin Predună, care a murit noaptea trecută, după ce a jucat în întreaga sa carieră nu mai puțin de 180 de roluri în 45 de ani, are câteva piese care nu vor fi uitate repede de cei care l-au îndrăgit. Iată câteva roluri pe care le-a interpretat, spun mulți, magistral: Hans, din Ferma Dougaard, de M. A. Nexö; Nicolae, din Mama, de D.R. Popescu; Pan Rodișevschi, din Logodnicii Sucevei, de N. Fl. Ionescu; Pețitorul, din Puterea întunericului, de N. V. Tolstoi.

AFLĂ ȘI: IMAGINI ȘOCANTE DE LA ACCIDENTUL DIN VRANCEA! ȘOFERII AU MURIT, 11 OAMENI, LA SPITAL! A FOST ACTIVAT PLANUL ROȘU VIDEO

Au curs și altele, cum ar fi Pastia, din Șoimii, de Petru Vinilă; Tudor Lipșa, din Fiicele, de S. Drăgușanu; Bunatesta, din Bolnava prefăcută, de C. Goldoni.