A mâncat cât pentru doi! O femeie a luat 80 de kilograme în timpul sarcinii

Publicat: 20/02/2020 | 16:24

A mâncat cât pentru doi! O femeie din Iași a luat 80 de kilograme în timpul sarcinii, iar medicii i-au pus un diagnostic crunt.

O femeie de 37 de ani din Iași a mâncat atât de mult în timpul sarcinii încât a ajuns la obezitate. Speriată de felul în care a ajuns să arate, mămica a cerut ajutorul medicilor, cărora le-a spus că și-a satisfăcut toate poftele deoarece se temea să nu-i facă copilului vreun rău. Astfel, a ajuns să ia 80 de kilograme pe perioada sarcinii.

Diagnosticul medicilor, însă, a fost crunt: obezitate, diabet și boli cardiovasculare.

„Pacienta a ajuns la spital acuzând simptomele specifice diabetului zaharat. În urma testelor de specialitate s-a constatat că suferea de această boală, dar și boli cardiovasculare. Pe perioada sarcinii acumulase zeci de kilograme pe care nu a reușit să le dea jos. Multe ieșence se îngrașă peste măsură în timpul sarcinii deoarece cred în preconcepția că trebuie să mănânce pentru doi.

Mai mult decât atât, pe perioada sarcinii, papilele gustative și olfactive se dezvoltă, fapt pentru care au senzația că trebuie să mănânce mai mult. Acestea fac abuz de dulciuri, prăjituri cu cremă, ciocolată, alimente de tip fast-food și alimente tartinabile. Aceste obiceiuri alimentare determină creșterea masivă în greutate”, spune dr. Gina Botnariu, șefa Clinicii de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași.