A început distriburea măștior gratuite în București! Anunțul făcut de Gabriela Firea

Publicat: 05/06/2020 | 07:13

Distribuirea măștilor gratuit a început, deja, în București. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a dezvăluit, pe pagina de Facebook, cum se va proceda. Este vorba despre persoanele cu dizabilități și seniori.

CITEȘTE ȘI: GABRIELA FIREA, ANUNȚ DESPRE PENSIILE ȘI ALOCAȚIILE PENTRU COPII. “NU DOREȘTE SĂ…”

”Am inceput distribuirea mastilor gratuite pentru persoanele cu dizabilitati si seniorii bucuresteni!

Primaria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori si Directia de Asistenta Sociala distribuie, la cerere, măști de protecție GRATUITE persoanelor varstnice aflate în stare de vulnerabilitate, cu vârsta de minim 65 de ani, precum si persoanelor cu dizabilitati deplasabile care au solicitat acest lucru, astfel incat acestea sa poata parasi locuinta in conditii de siguranta, pana cand vor primi masti din partea directiilor de sanatate publica, conform prevederilor OUG 78/2020.

În urma apelului lansat de Primaria Capitalei privind necesarul de măști de protecție în perioada pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 pentru cei care nu au posibilitati sa si le achizitioneze, au fost înregistrate 950 de solicitari, dintre care 400 din partea seniorilor bucureșteni si 450 din partea persoanelor cu dizabilitati.

Astfel, echipele Centrului pentru Seniori si ale DGASMB au început sa distribuie masti de protectie solicitantilor, fiecare persoană primind câte 30 de bucăți.

Înscrierile continuă si acum. Cei interesati pot trimite solicitari la adresele de email mastiseniori@cs-mb.ro pentru persoanele varstnice si registratura@dgas.ro pentru persoanele cu dizabilitati”, a scris Firea. (NU RATA: VESTE MARE PENTRU ȘOFERI! GABRIELA FIREA A FĂCUT ANUNȚUL: ”E GATA LA TOAMNĂ!”)

Gabriela Firea s-a întâlnit cu reprezentanții Horeca

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a luat măsuri pentru firmele din domeniul HORECA. Firea a anunțat că va îngheța taxele în perioada următoare, după relaxarea măsurilor.

„M-am întâlnit cu reprezentanții HORECA și HORA. La solicitarea lor de a îngheța anumite taxe fiscale, le vom da. Sunt convinsă că voi găsi înțelegere pentru a vota acest proiect. E mai greu cu voucherele pentru a stimula mersul la terasă, la restaurant, așa cum au făcut autoritățile de la Viena.

Taxele sunt încasate de primăriile de sector. Aceste firme funcționează În București, iar în câteva luni când își vor reveni, vor plăti taxe și impozite la stat și împreună vom face ca în București să nu fie așa de mulți șomeri”, a spus Gabriela Firea.