A fost publicat regulamentul pentru piscine! În ce codiți oamenii pot merge la înot

Publicat: 13/06/2020 | 11:10

Datorită noului sete de măsuri de relaxare, ce se va aplica începând cu data de 15 iunie, piscinele exterioare se pot redeschide, iar cetățenii sunt liberi să se bucure de relaxarea la soare. Însă pentru că pericolul reprezentat de virusul COVID-19 încă există, cei care vor să meargă la înot trebuie să respecte anumite reguli.

În acest context, regulamentul privind condițiile ce trebuie respectate în cazul accesului în baze sportive, pentru competiții, dar și regulile impuse sălilor de fitness și piscinelor a fost publicat în această dimineață în Monitorul Oficial. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE GUVERN! DATA DE 15 IUNIE ADUCE NOI MĂSURI DE RELAXARE. LOTERIA, CASELE DE PARIURI ȘI JOCURILE DE NOROC SE REDESCHID)

Potrivit Ordinului public în Monitorul Oficial, accesul la piscinele exterioare, permis începând cu data de 15 iunie, se va face cu respectarea unor reguli stricte. Astfel, pentru a intra în zona piscinei exterioare, se va trece, obligatoriu, printr-un duş pentru spălarea picioarelor, care va conţine apă tratată cu clor, respectând concentraţia maximă admisă.

De asemenea, în cazul piscinelor și a bazinelor olimpice, se recomandă digitalizarea practicilor administrative, pentru ca cei care intră în aceste locații să nu fie nevoiți să completeze datele personale pe hârtie.

Distanțarea socială, una dintre măsurile esențiale

Accesul la toboganele de apă se va face cu respectarea distanţei de cel puţin doi metri între persoane şi evitarea supraaglomerării. La fel se întâmplă și cu șezlongurile, la piscine, care vor fi aşezate astfel încât să permită între ele o distanţă de doi metri, în oricare direcţie, pentru persoanele care nu fac parte din aceeaşi familie. (VEZI ȘI: LISTA COMPLETĂ A MĂSURILOR DE RELAXARE CE VOR INTRA ÎN VIGOARE DUPĂ 15 IUNIE)

În ceea ce privește servirea clienţilor, aceasta se va face de către personalul angajat al unităţii, fără deplasarea clienţilor în punctele de servire. De asemenea, este indicată evitarea, pe cât posibil, a servirii de produse şi băuturi neambalate. Gustările şi băuturile servite vor fi preambalate individual, se mai precizează în ordin.