A fost obligat să dea examen, deși era testat pozitiv

Publicat: 10/12/2020 | 19:15

Ciubotariu Răzvan-Daniel și-a dorit să devină polițist, însă noul virus și școala de poliție i-au distrus visul. După luni de pregătire, în perioada examenelor finale, băiatul s-a infectat cu noul virus. Deși era testat pozitiv a fost pus să dea examenele, pentru ca mai apoi să fie trimis brusc acasă.

Răzvan a fost admis la o școală de poliție, urmând ca în luna decembrie a acestui an să devină agent de poliție, în cazul în care va promova examenele de absolvire. Pe 6 decembrie au început evaluările așa că băiatul s-a prezentat la școală, unde potrivit regulilor a fost testat chiar la punctul de control acces. Din păcate, el și alți șapte colegi au fost depistați pozitiv. (CITEȘTE ȘI: A FOST PRINS ÎNTÂMPLĂTOR! POLIȚIȘTII AU OPRIT UN BĂRBAT PENTRU CĂ NU PURTA MASCĂ DE PROTECȚIE, DAR AU DESCOPERIT CĂ PE NUMELE LUI EXISTA ȘI UN MANDAT DE ARESTARE)

Cei opt oameni testați pozitiv și alți opt elevi, contacți direcți ai acestora, au fost asigurați de către conducerea școlii, că în ciuda rezultatului testului vor putea susține examenele de absolvire fără probleme, în condiții de siguranță. Aceștia au fost cazați temporar și izolați în unul dintre imobilele școlii, relatează bogdanbanica.com.

Au dat câteva dintre examene iar apoi au fost trimiși acasă

Astfel, Ciubotariu Răzvan-Daniel a susținut proba sportivă pe 7 decembrie, iar pe 8 decembrie, pe cea de tragere cu armamentul din dotare, susținută în poligonul de tragere al școlii. După cele două probe, elevii au avut zi liberă, în care să se pregătească pentru următoarele două probe, cea scrisă și orală, de verificare a cunoștințelor teoretice. (VEZI ȘI: FOSTUL MEDIC AL ECHIPEI „ȘTIINȚA BACĂU” A FOST UCIS DE COVID-19. „CICĂ ÎN ZILELE ASTEA NU E BINE SĂ FII POZITIV”)

Însă, a fost anunțat de adjunctul școlii, că nu va mai susține următoarele probe și că are la dispoziție zece minute să își facă bagajele și să părăsească școala, la fel li s-a spus și celorlalți elevi aflați în aceeași situație. Deși au încercat să ceară câteva explicații suplimentare, având în vedere că fuseseră lăsați să susțină primele două probe, elevii au primit ca răspuns faptul că nimeni nu le este dator cu  astfel de explicații și că trebuie să părăsească școala, mai arată sursa citată.