A fost înregistrat primul caz de coronavirus la Poșta Română

Publicat: 08/04/2020 | 17:52

A fost înregistrat primul caz de coronavirus la Poșta Română. Este vorba despre o casieră, angajată la Oficiul Poștal 86, din Capitală.

Femeia nu a mai fost prezentă la serviciu din data de 26 martie, fiind în concediu pentru tratarea unor afecțiuni medicale. (CITEȘTE ȘI: O ASISTENTĂ MEDICALĂ CARE LUPTĂ ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI ȘI-A FĂCUT TESTAMENTUL LA DOAR 21 DE ANI)

„În toată această perioadă, atât ea, cât și cei 23 de salariați de la subunitatea poștală unde aceasta își desfășoară activitatea au fost asimptomatici. Începând de astăzi, pentru toți angajații Oficiului Poștal 86 s-a luat măsura autoizolării la domiciliu, chiar dacă au trecut deja 13 zile de când aceștia nu au mai fost în contact direct cu colega lor. Toți salariații au precizat că se simt bine și nu prezintă nici un simptom asociat COVID-19. Încă din data de 16 martie, diriginta a verficat zilnic, temperatura angajaților, la fiecare intrare în subunitate”, se arată în comunicat.

Bilanțul deceselor în România din cauza coronavirusului a crescut, miercuri, la 215, iar numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 4.761.

”Până astăzi, 8 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 209 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj şi Mehedinţi, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 344 de noi cazuri de îmbolnăvire”, au transmis autorităţile.