A fost haos în București! Disperați să-și facă provizii, românii au luat cu asalt hypermarket-urile

Publicat: 23/03/2020 | 07:54

Deși în România a fost decretată stare de urgență, iar autoritățile au anunțat că indicat este să ne izolăm în case și să ieșim afară doar dacă este absolut necesar, foarte multe persoane nu au ținut cont de aceste recomandări.

VEZI AICI: CUM ARATĂ PÂNĂ ACUM LUCRĂRILE LA INSTALAREA SPITALULUI DE NIVEL ROL 2 LA INSTITUTUL „ANA ASLAN”! FOTO

Mulți români au luat cu asalt hypermarket-urile din București pentru a-și face provizii, asta în condițiile în care magazinele alimentare vor rămâne deschise în perioada următoare. Oamenii au format în unele locuri chiar cozi de zeci de metri!

Cei mai mulţi au cumpărat mai multe decât ar fi avut, în mod normal, nevoie. Unii au venit pregătiți cu cărucioarele de cumpărături sau au fost ajutați de membri ai familiei. Alții s-au mulțumit doar să-și umple sacoșele.

Comercianţii au fost prevăzători și au restricţionat numărul de persoane care au acces la rafturi în acelaşi timp.

NU RATA: UN MEDIC DE LA SPITALUL JUDEȚEAN COVASNA A FOST DEPISTAT POZITIV LA CORONAVIRUS: ”VOR FI PRELEVATE PROBE DE LA PERSOANELE CU CARE A INTRAT ÎN CONTACT”

Vom ajunge la carantină totală?

Altfel, Raed Arafat a făcut un apel la responsabilitate și a transmis că, deși în ordonanță sunt făcute recomandări, acestea ar trebui considerate ca și când ar fi obligatorii. De asemenea, doctorul nu exclude carantina totală în România.

Posibil să ajungem la carantină totală. Aș fi mincinos dacă aș spune că n-o să ajungem acolo. Este posibil să se ia măsuri de distanțare socială, să evităm cât mai mult deplasarea”, a mai declarat șeful DSU.