A fost finalizată aplicația COVID-19 Lockdown Tracker. Persoanele aflate în carantină sau izolare pot fi monitorizate

Publicat: 09/04/2020 | 09:04

Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată, anunță Partidul Social Democrat într-o postare din mediul online.

Cu ajutorul acestei aplicații, persoanele aflate în carantină sau în izolare ar putea fi mult mai ușor urmărite. Iar COVID-19 Lockdown Tracker a fost realizată de un grup de specialiști români din sectorul de securitate cibernetică.

„O veste bună! Aplicația COVID-19 Lockdown Tracker pentru monitorizarea persoanelor aflate în izolare impusă sau carantină este finalizată! Colegul nostru Alexandru Petrescu, în colaborare cu un grup de specialiști din sectorul românesc de securitate cibernetică, au pus-o la punct și sunt gata să o ofere cu titlu GRATUIT instituțiilor statului român”, se arată în mesajul postat.

(CITEȘTE ȘI: REVOLTĂTOR! UN AMBULANȚIER ÎN COMBINEZON PRINS CU BANDĂ ADEZIVĂ A FOST TRIMIS LA UN PACIENT CU CORONAVIRUS)

”O relaxare controlată a restricțiilor”

În momentul de față, aplicația COVID-19 Lockdown Tracker se află în stadiul de testare, însă va deveni disponibilă după ce codul sursă va fi predat către structurile guvernamentale și implementat.

”Aplicația este în acest moment în stadiu de test. Instrumentul digital va deveni pe deplin disponibil și operațional după predarea și implementarea codului sursă de către structurile guvernamentale (MAI – Poliție, Poliție locală, Jandarmerie, MAPN, precum și structuri ale administrației locale). Instrumentele digitale “smart quarantine” sunt deja utilizate cu succes de către guvernele europene, precum cele din Polonia și Cehia și pot permite o relaxare controlată a restricțiilor și o repornire graduală a activității economice”, au mai scris reprezentanții PSD.

(VEZI ȘI AICI: CAZ IREAL ÎN TÂRGU MUREȘ! DE CE A PRIMIT UN BĂRBAT AMENDĂ DE 2.000 LEI, CU TOATE CĂ A PREZENTAT POLIȚIȘTILOR DECLARAȚIA)