A fost descoperită o nouă specie de oameni! Cum arată „oamenii-fantomă”

Publicat: 15/02/2020 | 10:53

Este o informație care a făcut înconjurul lumii cu rapiditate, cu atât mai mult cu cât nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea veste din partea specialiștilor. Însă nu este o glumă, ci purul adevăr. A fost descoperită o nouă specie de oameni, iar oamenii de știință care au făcut publice aceste concluzii sunt de părere că încrucișarea a avut loc acum… 43.000 de ani.

Noua specie de oameni a fost descoperită în Africa. Analizând genomurile vest-africanilor, oamenii de știință au reușit să obține indicii din care rezultă că o misterioasă specie umană dispărută s-a încrucişat cu specia noastră – cu zeci de mii de ani în urmă – în Africa, oferind cele mai recente dovezi privind ”complicata moştenire genetică a omenirii”.

Studiul respectiv a indicat că actualii vest-africani prezintă – într-o proporţie substanţială, circa 2% până la 19% – o moştenire genetică de la o… specie umană dispărută, pe care cercetătorii o numesc ”populaţie fantomă” sau ”oamenii-fantomă”.

”Estimăm că încrucişarea s-a produs cu aproximativ 43.000 de ani în urmă, cu intervale mari de incertitudine”, a declarat un profesor din cadrul Universităţii din California, Los Angeles (UCLA), Sriram Sankararaman, care a condus studiul publicat săptămâna aceasta în Science Advances, informează a1.ro.