A fost confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România

Publicat: 03/03/2020 | 15:13

În această după amiază, s-a confirmat al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în România. Bărbatul infectat este din Timișoara și luase contact direct cu o pacientă deja diagnosticată.

A patra victimă este un bărbat de 47 de ani, din Timișoara, care a intrat în contact cu femeia depistată pozitiv, în data de 28 februarie 2020 și care s-a întors din Italia. Se pare că bărbatul a călătorit cu femeia de 38 de ani în același avion, în partea dreaptă a acesteia, în data de 20 februarie 2020, cu o cursă care se întorcea din Italia.

„Din data de 28 februarie 2020, bărbatul, s-a aflat în autoizolare la domiciliu împreună cu familia, din cazua contactului direct din avion. Rezultatele primei probe recoltate la începutul perioadei de autoizolare au fost negative. Însă, rezultatul probei recoltată ieri (în cea de-a 12 –a zi de la contactul cu femeia de 38 de ani) a ieșit pozitiv la infecția cu coronavirus COVID 19.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, bărbatul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

În curtea în care locuiește bărbatul mai trăiesc alte două familii față de care se vor lua măsurile de autoizolare.”, potrivit Grupului de comunicare strategică.