A fost confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România! Primul minor român cu COVID-19!

Publicat: 04/03/2020 | 15:31

A mai fost confirmat încă un caz de coronavirus în România. Al cincilea pacient este un adolescent din Timișoara și este primul minor din țară depistat cu COVID-19.

Cazul tânărului infectat a fost confirmat miercuri. Acesta se afla deja în izolare la domiciliu. Băiatul are 16 ani și este nepotul bărbatului confirmat marţi, în Timişoara.

„Încă un caz de coronavirus a fost confirmat în România – cel de-al cincilea. Este vorba despre un adolescent din Timişoara, primul minor din țară depistat cu COVID-19. În această după amiază, s-a confirmat al cincilea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre unul dintre oamenii contactați de bărbatul de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani.

Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică