A fost aprobat programul Prima Casă 2020

Publicat: 20/02/2020 | 21:08

A fost anunțată lansarea programului Prima Casă pentru anul 2020 de către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Ministerul Finanțelor a oferit suma de 1.98 de miliarde de lei din plafonul total de 2 miliarde.

În consecință, o să existe 14 bănci care vor acorda credite prin prin programul Prima Casă 2020: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Leumi Bank şi Intesa Sanpaolo Bank.

„La finalul anului 2019, Programul Prima Casă înregistra peste 260.000 de garanţii şi promisiuni de garantare, acordate pentru achiziţionarea sau construcţia de locuinţe, pe întreg teritoriul României. Avem satisfacția de a implementa un program guvernamental, care a impactat pozitiv viață foarte multor români, fie că au fost beneficiari direcți ai programului, vânzători, antreprenori sau profesioniști implicați în sectoarele economice conexe. Suntem pregătiţi pentru lansarea unei noi etape în derularea programului Prima Casă, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor şi partenerilor noștri, menținând același angajament de a oferi celor care apelează la noi, șansă de a-și împlini visul, poate cel mai drag românilor, acela de a avea o casă. ”, a declarat Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM.

Programul urmărește reducerea implicării statului în procesul de creditare ipotecară prin garantare, în contextul unuei dezvoltări a pieței creditului ipotecar și a creșterii accesului populației la produsele standard ale băncilor.

Programul Prima Casa 2020 se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani care își doresc să scape de chirie și aibă propria locuință. Acesta este un program guvernamental datorită căruia se pot accesa împrumuturi ipotecare cu dobânzi avantajoase și cu un avans mic.