A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Grecia a fost inclusă în zona galbenă

Publicat: 22/04/2021 | 19:38

Lista țărilor din Zona Galbenă este actualizată în funcție de răspândirea virusului în rândul populației. Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat joi actualizarea listei țărilor din Zona Galbenă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o nouă hotărâre prin care a fost modificată lista țărilor cu risc epidemiologic din zona galbenă. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii trebuie să stea în carantină pentru 14 zile. De asemenea, cei care se întorc din țările respective, au obligația să prezinte un test COVID-19 negativ la urcarea în avion sau autocar. Cei care au un test negativ, stau în carantină doar 10 zile.

Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat.

Lista țărilor din Zona Galbenă

Grecia a fost introdusă pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Pe listă au fost introduse mai multe țări, printre care și Germania sau Statele Unite și a ieșit Republica Moldova.

Sunt exceptate de la măsura carantinei mai multe categorii care nu prezintă simptome Covid, printre care șoferi, piloți, personal navigant, lucrători transfrontalieri. De asemenea, testul PCR nu e obligatoriu pentru cei care au efectuat vaccinul, inclusiv rapelul, copiii sub trei ani sau persoanele care au avut COVID.

Țările cu risc epidemiologic ridicat sunt: Uruguay, Bermuda, Curaçao, Cipru , Turcia, Bahrain, Suedia, Puerto Rico, Andorra, San Marino, Franța, Croația, Argentina, Polonia, Ungaria, Serbia, Macedonia de Nord, Aruba, Estonia, Olanda, Slovenia, Seychelles, Bosnia si Herțegovina, Chile, Lituania, Iordania, Muntenegru, Bulgaria, Capul Verde, Kuweit, Cehia, Qatar, Liban, Brazilia, Ucraina, Kosovo, Belgia, Paraguay, Luxemburg, Columbia, Armenia, Austria, Letonia, Grecia, Mongolia, Iran, Liechtenstein, Peru, Italia, Oman, Maldive, Germania, Canada, Elveția, Insulele Bonaire, Saint Eustatius si Saba, Georgia, Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii, Costa Rica, Africa de Sud.