A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Cei care vin din aceste locații vor intra în izolare

Publicat: 10/12/2020 | 20:33

Lista țărilor din Zona Galbenă este actualizată la fiecare 14 zile, în funcție de răspândirea virusului în rândul populației. Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat o nouă actualizare a listei țărilor din Zona Galbenă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă hotărâre, a fost actualizată lista statelor și zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România. (CITEȘTE ȘI: SE PRELUNGEȘTE STAREA DE ALERTĂ ÎN ROMÂNIA. CE RESTRICȚII O SĂ FIE VALABILE ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ?)

Cei care vin din țările aflate pe listă sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Aceștia pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Persoanele care au avut însă COVID-19 în ultimele 90 de zile nu mai sunt obligate să stea în carantină. (VEZI ȘI: CAPITALA, ÎN PRAGUL CARANTINEI? DOUĂ ZILE LA RÂND S-AU ÎNREGISTRAT 1.946 DE CAZURI DE CORONAVIRUS)